Klopp novinarima: ‘Ne možemo sad tražiti od igrača da oni prosvjeduju na SP, vi ste to dopustili’

“Govorimo igračima da bi trebali nositi nekakve trake, a ako to ne učine, da su na drugoj strani”

Vrlo ljut bio je Jürgen Klopp na konferenciji za medije gdje je opet morao govoriti o Svjetskom prvenstvu u Kataru. Klopp se osvrnuo na kršenje ljudskih prava u toj zemlji, ali je za sve optužio one koji su šutjeli kad se domaćinstvo dodijelilo toj zemlji, a sad se traži od igrača i trenera da budu glas pravde.

“Gledat ću Prvenstvo iz nogometnog kuta”, otkrio je Klopp. “No, ne sviđa mi se činjenica da sad igrači moraju slati nekakve poruke”, kazao je, pa objasnio:

“Vi tu ste novinari, vi ste trebali poslati poruku prije 12 godina, ali tada nije bilo tako kritičkih članaka oko okolnosti koje su bile jasne. Tu smo krivi, a sad govorimo igračima da bi trebali nositi nekakve trake, a ako to ne učine, da su na drugoj strani. Ne, ne, to su nogometaši, ovo je turnir i oni moraju otići i igrati najbolje što mogu za svoje zemlje. To nema ništa s okolnostima SP-a”, smatra Klopp.

Liverpoolov stručnjak također misli kako bi se trebalo prestati tražiti od igrača i trenera da se zauzimaju za svako pitanje.

“Ima tamo divnih ljudi, nije sve u Kataru tako loše, ali kako se sve dogodilo od početka nije bilo u redu. No, sad smo tu pa im dajmo da igraju kao treneri i igrači. Nemojte konstantno stavljati Garetha Southgatea u situaciju da mora pričati o svemu. On ima svoje mišljenje, ali nije političar. Engleski je izbornik i pustimo ga da radi to.”

Klopp je za kraj poslao oštru poruku novinarima.

“Ako želite pisati o drugim stvarima, pišite, ali ne da je ‘Klopp rekao ovo’ ili ‘Southgate ono’. To ne bi ništa promijenilo. Vi više nego ja ste sve ovo dopustili prije 12 godina”, oštar je Klopp.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.