HEP logo generalni partner Telesporta

‘Ko će kome nego svoj svome: Hajdukov Emir Sahiti donio je Šibeniku pobjedu na Poljudu

Albanski nogometaš na posudbi zabio je jedini gol na utakmici

Šibenik je na Poljudu s 1-0 pobijedio Hajduk i nanio mu treći poraz u posljednja četiri prvenstvena kola.

Hajdukovi nogometaši našli su se u nebranom grožđu u 34. minuti prvog poluvremena, ali mogli su i gore nastradat u jedinoj današnjoj utakmici Prve HNL.

Emir Sahiti poentirao je nakon brze kontre svom klubu; albanski nogometaš trenutno igra na posudbi za Šibenik, a njegov pogodak donio je momcima u narančastom velika tri boda na Poljudu.

Međutim, način na koji se rasplelo drugo poluvrijeme bit će ohrabrujuć za goste, a debelo zabrinjavajuć za domaće i Hajdukovog trenera Harija Vukasa. Šibenik se nije zabio u kazneni prostor i molio da preživi; gosti su na Poljudu igrali u energičnom srednjem bloku, izlazili u kontre i na momente djelovali i kao puno bolja momčad.

U šestoj minuti nastavka, Bijeli su mogli biti na koljenima; Prince Ampem se u 51. sjurio na rub kaznenog prostora i opalio. Njegov udarac zatresao je gredu, a tada se Hajduk borio za goli život.

Bijeli su, kako se utakmica primicala kraju, preuzeli kontrolu nad prostorom i sve češće bili duboko u gostujućoj trećini, ali kvalitetnih prilika udarac nisu imali. Vukas je u igru ubacio i pojačanja Janija Atanasova i Umuta Nayira, ali ništa se fundamentalno u igri domaćih nije promijenilo.

Hajduk se sada nalazi pred ponorom; ovo mu je treći poraz u posljednjih pet utakmica. U HNL-u sada ima samo jednu pobjedu u zadnjih pet kola, onu protiv Varaždina 27. rujna. Nema igre, nema niti rezultata…