Korona je napravila džumbus u Prvoj HMNL. Peto kolo je odgođeno, pola lige je u samoizolaciji

Čak pet klubova potvrdilo je zarazu u svojim redovima

Koronavirus nam nažalost sve više otežava život, a isto vrijedi i za sport. Čini se da je to na svojoj koži u Hrvatskoj zasad najgore osjetila Prva HMNL čije je cijelo peto kolo, po dostupnim informacijama, odgođeno zbog toga što se zaraza probila u polovicu lige.

Dubrovački Square danas je na Facebook stranici objavio priopćenje o tome kako su utakmice petog kola, koje su trebale biti odigrane 30. listopada, odgođene na temelju odluke komisije za mali nogomet. Isto prenosi i Dalmatinski portal, a i druge ekipe poput Crnice i Novog Vremena.

“Komisija za mali nogomet i nogomet na pijesku donijela je odluku da se peto kolo Prve HMNL odigrava umjesto šestog kola, odnosno 14.11.2020., ukoliko UEFA potvrdi odigravanje kvalifikacijske utakmice za svjetsko prvenstvo HrvatskaČeška”, u nastavku objašnjava Square. “Ostala kola pomiču se za sedam dana kasnije. Točan raspored dostaviti će povjerenik natjecanja Prve HMNL.”

🚫 COVID-19 🚫Na temelju odluke komisije za mali nogomet, utakmice petog kola Prve HMNL koje su se trebale odigravati…

Posted by MNK Square Dubrovnik on Tuesday, October 27, 2020

Square je jedna od pet ekipa u koje se zasad ušuljao koronavirus. Spomenuta momčad broji jedan pozitivni slučaj, Alumnus iz Sesveta i Futsal Dinamo također, a Universitas i Olmissum objavili su vijesti o dvojici zaraženih.

Dakle, korona je u malom nogometu napravila potpuni džumbus, a nadamo se kako će se situacija brzo razriješiti i da će se natjecanje nastaviti bez daljnjih zdravstvenih izazova. Podsjetimo, nakon četiri odigrana kola prvo mjesto zasad drži Olmissum koji je stopostotan sa 12 bodova, a slijedi ga Square s devet.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.