Korona je ušla u Lokomotivu. U klubu vele da je velika mogućnost odgode utakmice s Dinamom

Lokomotiva sad ima ukupno petoricu u samoizolaciji

U prošloj sezoni drugoplasirani klub hrvatskog nogometnog prvenstva Lokomotiva u večernjim satima petka potvrdio je četiri slučaja zaraze koronavirusom u svojim redovima. Pozivajući se na Zakon o zaštiti osobnih podataka u klubu s Kajzerice nisu željeli otkriti o kome je riječ, tek se objašnjava da su u pitanju trojica iz Lokomotivinih redova i jedan igrač koji je u klubu na probi.

ʻOsim zaraženim igračima, mjera samozolacije je iz predostrožnosti određena i za još jednog igrača Lokomotive, sustanara zaraženog, koji je negativan na testu, no iz mjere predostrožnosti mu je određena mjera samoizolacije. Ukupno se, s današnjim mjerama, pet nogometaša Lokomotive nalaze u samoizolacijiʼ, dodali su iz kluba koji bi u nedjelju s početkom u 20:05 sati trebao odigrati svoju prvu utakmicu novog hrvatskog nogometnog prvenstva.

Suparnik bi Lokomotivi na Maksimiru trebao biti Dinamo, no zasad je upitno i hoće li se utakmica odigrati.

“Postoji velika mogućnost odgode tog dvoboja. Poglavito zbog rizika da se ne zaraze i igrači Dinama, a u ponedjeljak ili najkasnije u utorak imat ćemo nova testiranja i vidjet ćemo kakva će tada biti situacija s našim igračima”, potvrdio je za Sportske novosti izvršni direktor kluba Dennis Gudasić, dodavši i:

“Ovo nas je jako pogodilo i vrlo smo zabrinuti zbog svega što se događa. Nastavit ćemo u subotu s treninzima u skladu s novim, pooštrenim mjerama. Vjerojatno ćemo zatvoriti cijeli kompleks Kajzerice, čak i za roditelje koji dovoze djecu na trening, a organizirat ćemo trening Omladinske škole na način da djeca neće dolaziti na Kajzericu u vrijeme kad će tamo biti prva momčad, nego će imati posebne termine u kojima će biti izolirana. I to je sve što možemo zasad napraviti.”

Lokomotivino europsko iskušenje u 2. kvalifikacijskom kolu Lige prvaka protiv bečkog Rapida zasad nije pod znakom pitanja budući da klub ima 13 zdravih i spremnih za nastup, koliko i UEFA zahtijeva za odigravanje susreta. Druga je stvar koliko je momčad ovime oslabljena…