Kovačev Wolfsbrug kod Stuttgarta je stigao do 10. bundesligaške pobjede ove sezone

Nastavljen je niz od četiri susreta bez poraza za skok na sedmo mjesto (1-0)

Ona kriza za nogometaše Wolfsburga koja je trajala nekih pet susreta krajem siječnja i početkom veljače već se može smatrati zaboravljenom. U posljednjih 20 dana Wolfsburg je upisao dvije pobjede i dva remija te je skočio na sedmo mjesto.

Drugu pobjedu u tom dobrom nizu, a svoju jubilarnu 10. u Bundesligi momčad Nike Kovača upisala je na gostovanju kod Stuttgarta. Bio je to dosta manje sadržajan susret nego onaj na Volkswagenovom stadionu koji je tada pripao domaćinu s 3-2.

Ovaj put na Mercedes-Benz Areni dovoljan je gostujućem sastavu bio jedan pogodak. Njega je zabio Omar Marmoush sjajnim udarcem s nekih 20 metara koji je odsjeo u donjem lijevom kutu, i to nakon što je Egipćanin loptu vukao od centra.

Zbilo se to u 56. minuti pa je tako krilni napadač dao pogodak momčadi kod koje je prošle sezone igrao na posudbi te je zabio tri ligaška gola. Ove ih pak kampanje ima pet pa mu je očito iskustvo na posudbi i dolazak Kovača za trenera išlo u korist.

Wolfsburg je tako na samo dva boda od šestog Eintrachta, dok je Stuttgart sada prikovan na dno s 20 bodova jer preskočili su ga i Hoffenheim i Schalke 04.

Borna Sosa odigrao je 90 minuta za poražene, dok Bartol Franjić kod poraženih nije bio u sastavu zbog ozljede.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.