Kovačeve trupe ‘petardom’ su pregazile Herthu za nastavak velikog niza neporaženosti

Wolfsburg je u službenim utakmicama posljednji put izgubio 18. rujna

Dok dane provodimo u snijegu i temperaturama u minusu, sjećanja na posljednji poraz Wolfsburga i Nike Kovača u službenom susretu sežu do polovice rujna kad je vrijeme bilo mnogo toplije, a neki su se i kupali.

Union Berlin 18. rujna slavio je s 2-0 u njemačkoj prijestolnici, a četiri mjeseca kasnije Kovač i Wolfsburg u istom su gradu svoj savršeni niz slavljem nad Herthom produžili na 11 susreta u Bundesligi i DFB Pokalu.

Berlinčani su na domaćem terenu pometeni u prvom poluvremenu, već je bilo 3-0 u 34. minuti i sve je riješeno, pobjeda se već tad mogla upisati. Šesta je to vezana ligaška pobjeda za Kovača, već vrijedna barem privremenog skoka na šesto mjesto.

Sve je u znaku broja šest, ali je ipak Wolfsburg Bayernovim remijem na sedam bodova od vrha, a prvi je gol pao u četvrtoj minuti. Mattias Svanberg odlično je reagirao nakon ubačaja iz slobodnjaka s desne strane te je iz poskoka nogom pogodio pokraj nemoćnog vratara jer lopta je nezgodno odskočila.

Šveđanin nije tu stao u prvom dijelu jer asistirat će za treći gol u 34. minuti kad je zabio Jonas Wind, a prije toga penal je realizirao Maximilian Arnold nakon što je Dodi Lukebakio igrao rukom.

Posao za Kovačev stroj dovršili su Ridle Baku u 74. minuti i Omar Marmoush u 86. za visokih 5-0.

Hertha je ovim porazom ostala pretposljednja s 14 bodova, pet više od Schalkea i dva manje od Bochuma koji je u zoni spasa.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.