Krenule su smjene i promjene u Hajduku. Mario Stanić više nije savjetnik Uprave

Hajduk se od Stanića oprostio dvjema rečenicama

ʻMario Stanić od danas više nije savjetnik predsjednika Uprave HNK Hajduk za sportsku politiku i više neće obavljati nikakvu funkciju u Klubu.

Gospodinu Staniću želimo puno sreće i uspjeha u daljnjoj karijeri.ʼ

Navedene dvije rečenice predstavljaju cjelovito priopćenje koje je splitski klub objavio na svojim internetskim stranicama puštajući ovu informaciju u eter.

Ona, istina, nije neočekivana.

Predstavljajući se krajem prošloga tjedna užoj i široj javnosti po preuzimanju uloge predsjednika Uprave kluba Lukša Jakobušić osvrnuo se i na njegov rad sljedećim riječima:

“Super se slažemo, slično razmišljamo. Vidimo stvari na isti način. Odličan je, ali volio bih čuti da mi objasni kako je struka dozvolila da smo na kraju peti, a na drugi. Netko je dozvolio da je Hajduk peti i zato ne treba otići predsjednik. Onda bih volio da mi objasni logiku dolazaka i odlazaka u ovih godinu dana. Više odlaske. Ono što je sigurno, savjetnik mi ne treba.”

Savjetnika sad više niti nema.

U klubu je trajao nepunu godinu dana, točnije od prosinca 2019. Po dolasku u Hajduk, ruku pod ruku sa sportskim direktorom Ivanom Kepčijom, ideje su bile velike. Ubrzo je smijenjen trener Damir Burić, a momčad je preuzeo Igor Tudor. Očekivala se borba za vrh, no vjerojatno je nepotrebno podsjećati kako je to završilo i kako je Tudor napustio kormilo. Svoj je rad tih dana Stanić najavio ovako:

“Ne želim da Hajduk prati nogometnu modu, nego da je stvara. Istina je da sam inzistirao na Ivanu. Prva ideja je bila da ja budem sportski direktor. Odabrao sam čovjeka koji može dati dodatnu vrijednost Hajduku. Odabrao sam kvalitetu i kad idete u fajt, idete s pravim ljudima. On je u toj branši puno kvalitetniji bolji od mene i odradit će taj posao na pravi način.”

Nekih 300-tinjak dana kasnije, kad se crta počela podvlačiti, shvatit će se da tome baš i nije tako. Hajduk je bio loš u prošloj sezoni, a ništa bolje ne izgleda niti u ovoj, posebice ne nakon tri uzastopna prvenstvena poraza. Promjena su bile najavljene. Eto prve…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.