Krizno vrijeme, teške odluke: Dinamo priopćio kako smanjuje plaće djelatnicima do kraja rujna

Zagrebački klub mjere je donio uslijed pandemije koronavirusa

Potez je to kojemu pribjegavaju mnogi svjetski klubovi, ali i, razumljivo, hrvatski. Nakon Osijeka, jednako je postupio i Dinamo

U službenom priopćenju klub je objavio kako smanjuje plaće svojim zaposlenicima, a potez je primoran povući radi privremenog zaustavljanja osnovne klupske djelatnosti prouzročenog koronavirusom.

“Strategija za koju smo se odlučili u suzbijanju posljedica koje ova kriza ima za društvo u cjelini, a posebice na sport i nogomet kao njegov najistaknutiji dio, u svom temelju ima za cilj očuvanje svih radnih mjesta u Dinamu”, stoji u priopćenju. “To znači da težimo tome da nitko od naših igrača, trenera, liječnika, fizioterapeuta, ekonoma, radnika na stadionskom održavanju i klupske administracije ne ostane bez posla i osiguranje uvjeta da u ovom globalno kritičnom trenutku mogu dostojanstveno živjeti i funkcionirati.”

Osim što će iduće dvije pripreme momčadi biti održane u Hrvatskoj umjesto u inozemstvu, doći će do otkazivanja turnira Mladen Ramljak te će doći do redukcije svih drugih troškova izuzev onih koji su neophodni za funkcioniranje kluba. Plaće će se isplaćivati, kako piše u izvještaju, ovako:

“1. Zaposlenicima koji zarađuju više od 7.500,00 kuna (prosječni dohodak grada Zagreba) isplatit će se taj iznos te razlika do punog iznosa plaće na sljedeći način:

– trećina od razlike između prosječnog dohotka i punog iznosa plaće isplaćuje se redovito
– trećina će se isplatiti u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice GNK Dinamo
– trećina plaće neće se isplatiti trajno
– ova mjera vrijedi do 30. rujna 2020. i stupa na snagu odmah.

2. Igračima i trenerima će se primanja isplaćivati na sljedeći način:

– trećina primanja isplatit će im se u redovnim rokovima
– trećina primanja isplatit će se u roku od šest mjeseci od datuma odigravanja prve sljedeće službene utakmice GNK Dinamo
– trećina primanja neće se isplatiti trajno
– ova mjera vrijedi do 30. rujna 2020. i stupa na snagu odmah.”

Teška vremena rezultiraju ovakvim odlukama…