Krv, znoj i suze: Jordi Alba dvoboj je započeo s probavnim problemima, a završio s ozljedom lože

Pratila ga je i povišena temperatura, ali je svejedno odigrao 73 minute

Prvi put u svojoj povijesti, Barcelona je utakmicu Lige prvaka završila bez udarca unutar okvira gola. Slabašno su njeni nogometaši izgledali u dvoboju s Bayernom, koji je bez većih teškoća slavio na tom gostovanju (3-0). Najbolje se ta nemoć domaćih igrača vidjela u 74. minuti, kada je iz igre izašao Jordi Alba.

Zasjeo je tada jedva na klupu, hvatajući dah te s bolnim grčem na licu. Tek kasnije je postalo jasno kroz kakve je probleme ovaj Barçin bek prolazio. Još prije početka utakmice, njegov je nastup bio upitan, jer se već neko vrijeme borio s probavnim problemima, kao i povišenom temperaturom.

Nije mogao niti trenirati, ali je svejedno započeo susret s Bayernom, Ronald Koeman nije imao drugih rješenja na njegovoj poziciji. Kako nesreća nikad ne dolazi sama, sredinom je drugom poluvremena osjetio bolove u stražnjoj loži, nije više tada mogao nastaviti s igrom.

Zamijenio ga je tada na terenu još uvijek maloljetni Alejandro Baldé, u svom debiju za Barceloninu prvu momčad. Čak i s ovim problemima, Alba se činio kao jedan od raspoloženijih Koemanovih igrača, barem u sveopćem sivilu. Uputio je osam ubačaja u suparnički šesnaesterac, imao jedno presijecanje lopte te osvojio oba zračna duela.

Danas ga, pak, čekaju liječnički pregledi, kojim će se utvrditi težina ove ozljede. Ako ona nije previše ozbiljna, imat će Alba nešto više vremena za oporavak, jer Barcelona svoj idući dvoboj, u La Ligi, igra tek u ponedjeljak, na domaćem terenu s Granadom.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.