Krznar najavio sutrašnji dvoboj: ‘Imamo gard ljudi koji se nikog ne boje, pa ni West Hama’

Vjeruje kako njegova momčad može ponoviti prošlosezonski uspjeh

Kao što je i običaj, dan uoči europskog dvoboja, pred novinare je izašao trener Damir Krznar, kako bi najavio Dinamov dvoboj s West Hamom. Bit će to izazovan susret, jer iako je ova engleska momčad debitant u grupnoj fazi Europske ligi, igrama je na kraju prošle i početku ove sezone pokazala raskoš svog talenta.

“Uživat ćemo u ovoj utakmici, Europska liga je ponovno u Zagrebu, nadamo se da ćete uživati kao i mi, kao i da će biti lijepo vrijeme. Spremit ćemo se za njihove najbolje igrače, što smo radili i na treninzima. Oni imaju svoj sustav, mi ćemo ga pokušati limitirati, bez obzira na West Hamov sastav. Jedino je bitno to što igramo protiv jedne velike momčadi”, poručio je Krznar na početku, komentirajući neke od najava engleskih medija, prema kojima su Čekićari glavninu svog fokusa usmjerili na Premier ligu.

Na što god se odlučio David Moyes, njegov kolega s druge strane, Krznar neće previše dirati u već dobro uhodan sastav.

“Bit ćemo u našoj klasičnoj formaciji te u najužem izboru igrača. Izbor kadra smo tako posložili da možemo mijenjati sustav i u tijeku utakmice. Naše su brige slatke brige, jer svi igrači vjeruju kako možemo ponoviti prošlosezonski uspjeh u ovom natjecanju. Imamo pobjednički gard, nikog se ne bojimo, a takav gard očekujem i sutra. Rezultat dolazi na kraju, ali dobra igra je ono što hrani svakog trenera”, dodao je Dinamov strateg.

Prošle je sezone, podsjetimo, Dinamo u osmini finala bio bolji od Tottenhama, tek ga je u četvrtfinalu zaustavio kasniji osvajač, Villarreal. Pritisak, kaže Krznar, ni njegovi igrači ni on ne osjećaju.

“Neće nas to sputati, no rezultatski pritisak neće biti ni na West Hamu, on je prvi put stigao do grupne faze. Rezultati iz prošlosti mogu nam samo dati vjetar u leđa, a naše suparnike rasteretiti”, zaključio je trener Krznar.

Utakmica je, dakle, na rasporedu u četvrtak, kada će točno u 18:45 francuski sudac Ruddy Buquet označiti početak ovog susreta skupine H.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.