Leko najavio zadnje kolo: ‘Ekipa je zaslužila da im navijači dođu čestitati na odličnom kraju sezone’

“Moramo vratiti ljudima barem mrvicu onoga što oni nama daju”

Samo četiri dana nakon sraza u finalu kupa, pred Hajdukom i Šibenikom novi je međusobni ogled, ovog puta u prvenstvu. I to u posljednjem kola ovog izdanja HNL-a, no ta utakmica nema rezultatski značaj, ni za jednog od ovih suparnika. Bijeli su već odavno zacementirani na drugom mjestu, dok je klub sa Šubićevca prošlog vikenda i službeno ispao iz najvišeg ranga hrvatskog nogometa.

Teško će se domaći na Poljudu prebaciti na ovaj dvoboj, još uvijek su u slavljeničkom raspoloženju nakon slavlja na Rujevici.

“Bilo je baš dobro slavlje, svi smo bili zajedno i uživali”, rekao je Hajdukov trener Ivan Leko, pa nastavio:

“Iza nas je intenzivnih četiri-pet mjeseci, imali smo loš start, ali i izvanredan završetak. Momci su ovo zaslužili na temelju rada, volje i želje. Za sve ljude koji su bili oko momčadi bilo je jako bitno osvojiti ovaj kup, jer si u sportu da bi nešto osvojio. Postoje dvije velike nagrade, mi smo uspjeli uzeti ovu drugu, koja je za nas isto velika. Bilo je baš dobro slavlje, ali nakon dan-dva gledaš prema budućnosti, da bi bio bolji.”

Tako će ova posljednja utakmica sezone ponajviše poslužiti kao proslava i priznanje Hajdukovim igračima za sve dobro što su napravili tijekom proteklih mjeseci.

Ovim putem pozivamo sve navijače da se dođu zabaviti uz bogat sadržaj u koji će biti uključeni glazbeni izvođači, gosti iznenađenja, ugostiteljska ponuda i zabavni park. 📸🏆☀️⚽️🎶🔜🏟️👨‍👩‍👧‍👧❤️💙 #samohajduk

Posted by HNK Hajduk Split on Friday, May 26, 2023

“Doći će puno ljudi, a i momčad je zaslužila da ih navijači dođu pozdraviti i čestitati na odličnom kraju sezone i trofeju. Kad dođeš na Poljud na kojemu je puno ljudi, želiš dobiti. Znamo da rezultatska važnost ne postoji, ali postoji obraz i ponos, moramo vratiti ljudima barem mrvicu onoga što oni nama daju tijekom cijele sezone. Sigurno ćemo izaći s tim stavom i dati sve od sebe”, dodao je.

Isto tako, to će biti i oproštaj Danijela Subašića, nakon što je danas najavio kako će ponovno zaključiti svoju igračku karijeru te okrenuti novi list.

“Suba je milijun posto s nama svaki trening i utakmicu, on je jedan od lidera i zaslužio je dostojanstven oproštaj, pa čak i da odigra neke minute. Sve je to zaslužio, nakon ovakve karijere mu dugujemo veliki respekt za sve što je napravio za Hajduk”, zaključio je Ivan Leko.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.