Leona Popović fantastično je odskijala drugu vožnju i osvojila drugo mjesto slaloma u Andori

To joj je prvo postolje u karijeri

Leona Popović ostavila je sjajan dojam u prvoj vožnji posljednjeg slaloma sezone u andorskom Soldeuu. Hrvatska skijašica zauzela je drugo mjesto u tom dijelu utrke s 32 sekunde zaostatka za vodećom Petrom Vlhovom, a uspjela je prestići i Mikaelu Shiffrin koja je ostvarila četvrti plasman s 59 stotinki minusa za prvoplasiranom Slovakinjom.

Nažalost, Zrinka Ljutić je izletjela i nije joj se pridružila u završnici, no skijašica iz Mrkoplja krenula je u lov na prvo postolje u Svjetskom kupu, a možemo napisati da je položila s najvišom ocjenom. Piše joj se drugo mjesto.

Do izlaska vodećih skijašica na zahtjevnu stazu već ih je nekoliko izletjelo, a Paula Moltzan uspjela je završiti utrku iako je također pokleknula u posljednjem dijelu. Nakon nje krenula je Ana Bucik koja također nije uspjela doskijati do cilja, a Wendy Holdener odradila je kvalitetan posao, no ipak nije uspjela prebaciti tada vodeću Saru Hector koja je bila 12. u prvoj vožnji.

Sljedeća na redu bila je Shiffrin koja je već u prvom dijelu odradila veliki posao što se tiče obrane prednosti; u drugom dijelu dosta je izgubila ali je svejedno uspjela ući u cilj kao prva i prestići Šveđanku Hector. Swenn Larson, treća iz prve vožnje, također je nije dovršila utrku jer je prešla preko vrata, a na red je došla Popović koja je imala jako težak posao.

U prvom dijelu uspjela je obraniti prednost u odnosu na Shiffrin, a onda je fantastično odvozila drugi sektor, a važno je bilo preživjeti zahtjevnu posljednju prijelomnicu koju je također uspjela proći i prestići slavnu Amerikanku s 43 stotinke prednosti nad njom. To je bila fenomenalna vožnja za hrvatsku skijašicu, a s prvog mjesta mogla ju je skinuti jedino Petra Vlhová.

Slovakinja je odlično otvorila i onda izgubila prednost u drugom sektoru s osam stotinki zaostatka, ali na kraju je to ipak nadoknadila i pobijedila ukupnim vremenom 1:51.38. Popović je na kraju imala 43 stotinke zaostatka za Vlhovom i došla do prvog postolja u karijeri, a sezonu će završiti kao šesta svjetska slalomašica.

Čestitke!

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.