Lionel Messi osvojio je Zlatnu loptu

Sjajni Argentinac sedmi je put najbolji svjetski nogometaš

Lionel Messi najbolji je nogometaš na planetu po sedmi put u svojoj karijeri.

Glasine su se, dakle, potvrdile točnima. Sjajni PSG-ov napadač i Barcelonina legenda ponovno je primila Zlatnu loptu France Footballa, a slavni Argentinac tako je podebljao svoju rekordnu statistiku u osvajanju najprestižnije individualne nagrade u nogometu.

Podsjetimo, Messi je bio glavni dobitnik i prošle ceremonije koja se održala 2019. godine: lani je nije ni bilo zbog pandemije koronavirusa, a nagrada mu stiže kao priznanje za još jednu dominantnu godinu u kojoj je osvojio Copu Américu s argentinskom reprezentacijom i donio joj prvi trofej u tom natjecanju poslije 1993. godine.

Osim sedam dobivenih Zlatnih lopti, Messi je pet puta bio i drugoplasirani u glasanju, a večeras je Argentinu izjednačio sa zemljama koje su na prvom mjestu po broju osvajanja: Njemačka, Nizozemska i Portugal dosad su imale sedam Zlatnih lopti, a večeras im se pridružila i navedena južnoamerička država.

Što se tiče ostatka konkurencije, Gianluigi Donnarumma zauzeo je 10. mjesto, a zatim slijede Kylian Mbappé, Kevin De Bruyne, Mohamed Salah, Cristiano Ronaldo, N’Golo Kanté, Karim Benzema, Jorginho i drugoplasirani Robert Lewandowski. Poljak je, inače, osvojio prvo izdanje nagrade za najboljeg napadača godine, a Chelsea je osvojio premijerno izdanje priznanja za klub godine. Usto, Alexia Putellas proglašena je najboljom svjetskom nogometašicom, a Pedriju je uručen trofej Raymonda Kope.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.