Lov na Crne strijele: Red Bull Racing je predstavio bolid za novu sezonu, RB16B

Vozit će ga Max Verstappen i Sergio Pérez

Red Bull Racing je danas postala četvrta ekipa koja je predstavila svoj bolid za novu sezonu Svjetskog prvenstva u Formuli 1, koja počinje u Bahreinu 28. ožujka.

Ekipa iz Milton Keynesa predstavila je RB16B, bolid u kojem će Max Verstappen i Sergio Pérez pokušati prekinuti Mercedesov nevjerojatni niz od sedam uzastopnih vozačkih i konstruktorskih titula u hibridnoj eri, koja je počela 2014.

Kao što samo ime kaže, a kao što je i potvrdio šef momčadi Christian Horner, novi bolid je unaprijeđena verzija lanjskog, budući da je FIA propisala da sve momčadi za 2020. i 2021. koriste istu šasiju, ne bi li se smanjili troškovi u vremenu pandemije.

Horner kaže da je 60 posto lanjskoj RB16 preneseno u dizajnu RB16B.

“Lani smo imali problema i nismo bili brzi kao Mercedes, ali ne mislim da su oni bili isključivo u domeni aerodinamike. Te stvari uvijek funkcioniraju u tandemu”, kazao je.

“Mislim da smo tijekom 2020. napravili dobar napredak, a sada samo ostaje za vidjeti hoće li novi bolid biti konkurentan. Nadam se da smo naučili neke lekcije iz prošle godine.”

RB16B bit će posljednji Red Bullov bolid pogonjen Hondinim motorom; japanski proizvođač od se sljedeće sezone ponovo povlači iz sporta, ali je ekipa iz Milton Keynesa dogovorila preuzimanje tvorničke infrastrukture, te će od 2022. na dalje sama proizvoditi hibridne motore.