Luka Modrić: ‘Maksimir je naša utvrda i nedostaje nam, unatoč teretima oronulog objekta’

'Mislim da se konačno mora nešto učiniti da se stadion sredi'

Luka Modrić trenutno se odmara i priželjkuje novu sezonu s Real Madridom te skorašnji nastup na Svjetskom prvenstvu u Kataru s Hrvatskom, a najbolji hrvatski nogometaš u povijesti usput je odlučio dati veliki intervju za Sportske novosti. Golemi razgovor objavljen je u tri dijela, a kapetan Vatrenih u njemu se dotaknuo velike većine aktualnosti vezane uz Blancose i reprezentaciju.

Shodno tome, na red je došla i vječna tema stadiona. Podsjetimo, Hrvatska u posljednje vrijeme većinom igra na Poljudu i ondje bilježi dobre rezultate s lijepim odazivom publike, a posljednju utakmicu na nekoć standardnom Maksimiru odigrala je u listopadu 2020. godine, izgubivši od Francuske u Ligi nacija. Derutno Dinamovo zdanje nalazi se u velikim problemima, istočna tribina zatvorena je, a Modrić kaže da voli igrati u Splitu.

“Volim kao i svi jer je ambijent uvijek super, kao što volim igrati u svakom kutku Hrvatske jer je ljubav navijača svugdje istovrsna”, diplomatski je odgovorio. “Maksimir? To je naša utvrda i naravno da nam nedostaje jer smo toliko toga lijepog doživjeli kroz sve te godine, unatoč svim teretima tog oronulog objekta. Mislim da se konačno mora nešto učiniti da se stadion sredi i da reprezentacija i klubovi na njemu igraju pred punim kapacitetom. Uzvrat s Dancima igrat ćemo u Maksimiru i uvjeren sam da će opet biti odlična atmosfera.”

Doista, Danska 22. rujna dolazi u Zagreb u pretposljednjem kolu grupne faze Lige nacija. Ako Vatreni pobijede posljednje dvije utakmice (preostalo je i gostovanje kod Austrije), osvojit će prvo mjesto u skupini i proći na finalni turnir. Pa da vidimo može li Maksimir pomoći; Hrvatska je ondje igrala 67 utakmica i upisala tek šest poraza…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.