Majstore, potpišeš mi ovo? Pomoćni sudac sinoć je uhvaćen kako žica Haalanda autogram

Pep Guardiola u tome ne vidi problem

Manchester City sinoć je na Etihadu svladao Borussiju Dortmund rezultatom 2-1 u prvoj četvrtfinalnoj utakmici aktualne Lige prvaka, a rumunjska sudačka postava na čelu s Ovidium Hațeganom imala je dosta posla i nekoliko vrlo teških odluka, pogotovo u prvom dijelu.

Na primjer, protiv Dortmunda je u 29. minuti dosuđen kazneni udarac nakon opasne igre Emrea Cana koji je na prvi pogled nogom zahvatio Rodrija po glavi, ali poslije konzultacije s VAR-om utvrđeno je kako do kontakta uopće nije došlo. Odluka je preokrenuta, a devet minuta kasnije došlo je do novog kontroverznog trenutka.

Ederson je izgubio loptu zahvaljujući presingu 17-godišnjeg Judea Bellinghama koji mu je oduzeo posjed i potom poentirao u praznu mrežu, no Hațegan je smatrao kako je mladi Englez prilikom krađe počinio prekršaj nad brazilskim golmanom. Neki bi možda rekli da je bilo i suprotno, no Rumunj je imao posljednju riječ.

Bez obzira na te situacije, poslije susreta nije bilo zle krvi, a to je dokazao i Erling Haaland koji se Hațeganovu pomoćniku potpisao na karton. Veseli sudac žicao je norvešku zvijezdu za autogram u tunelu pred igračima; kamere su to uhvatile, a mnogima je potez neobičan.

“Ne bi to trebao činiti”, kazao je analitičar BT Sporta, Owen Hargreaves. “Suci su imali težak posao i dosta su stvari počinili krivo u prvom poluvremenu. Čak i ljudi koji obavljaju taj posao mogu biti navijači, ali ne možete to raditi pred nosom drugih igrača. Jednostavno ne izgleda ispravno.”

“Nikada nije dobar trenutak za takvo što”, dodao je Joleon Lescott. “To jednostavno ne pristaje sucima. Izgleda djetinjasto.”

Međutim, Pep Guardiola nema problema s takvim praksama.

“Rekli su mi. Nisam to vidio, možda je navijač”, pretpostavio je Cityjev strateg pred novinarima. “Zašto ne? Suci su bili super, utakmica nije bila problem. VAR je rekao da nema penala, a Bellinghamova noga bila je više postavljena. Bili su perfektni i odluke su bile točne. Možda je autogram za njegovu kći ili sina. Događa se, ali napravili su dobar posao, to je sve. Ništa se nije dogodilo.”

Smije li sudac tražiti autograme procijenite sami, a možda će se oglasiti i UEFA. Baš nas zanima postoji li neko pravilo koje suce sprečava od žicanja igračkih potpisa…