Mamić nakon poraza u Budimpešti: “U pripremi nismo očekivali primanje gola u prvoj minuti”

Dinamo će pokušati izboriti grupnu fazu Europa lige...

Dinamo je ispao iz Lige prvaka.

U trećem pretkolu Ferencváros je bio bolji s 2-1 i Dinamu sada preostaje borba za ulazak u grupnu fazu Europa lige. Dinamu je na koncu presudio Myrto Uzuni, bivši Lokomotivin igrač, koji je u ovoj utakmici uspio postići i autogol i gol koji je odveo Ferencváros na korak do grupne faze Lige prvaka.

“Ferencváros je iskoristio svoje prilike. Mi svoje nismo. Nakon primljenog gola u prvoj minuti smo se relativno brzo oporavili, uhvatili konce i izjednačili. Nakon toga smo opet izgubili konce igre, nismo bili pravi” rekao je Zoran Mamić, Dinamov trener, nakon utakmice.

“Imali smo dominaciju. Bili smo nekoliko puta opasni pred golom Ferencvárosa. Zapravo sve prilike koje smo imali u prvom i drugom dijelu su bile vrlo dobre. Nažalost, nismo ih iskoristili, Ferencváros svoje jest i čestitam im još jednom”, dodao je.

Mamić je odmah prebacio fokus na doigravanje Europa lige.

“U najavi utakmice rekli smo što je naš cilj. Nažalost, danas nismo uspjeli. Trebamo se spustiti, vratiti u realnost i shvatiti da nismo uspjeli ući u playoff. Moramo uhvatiti formu za doigravanje Europske lige, pred nama su nove utakmice i sutra je novi dan. Ne živi se od onoga što je prošlo, nego onoga što dolazi ispred nas. Mi želimo u Europskoj ligi napraviti dobar rezultat da ispravimo ono što smo danas propustili”.

“Oni su igrali na način koji smo očekivali. Nisu nas ničim iznenadili. Naravno da u pripremi nismo očekivali da ćemo primiti gol u prvoj minuti, međutim znali smo koje su njihove jake strane. Oni su ih danas demonstrirali” zaključio je Mamić.