Marko Livaja: ‘Nismo baš igrali protiv neke velesile. Trebali smo malo više riskirati’

Hrvatski reprezentativac bio je iskren nakon mršavog remija

Hrvatska je danas odigrala mršavih 0-0 s Marokom u prvom kolu Svjetskog prvenstva u Kataru, a ostao je dojam kako su Vatreni većinom ostavili ziheraški i nedorečen dojam. S tim se, čini se, slaže i Marko Livaja koji je dobio posljednjih 20-ak minuta utakmice, a kasnije je popričao sa Sportskim novostima.

Kaže da su Vatreni možda trebali preuzeti malo više rizika.

“Osjećaju su pomiješani jer očekivali smo tri boda iako smo znali da će biti ovakva utakmica, dakle teška”, kazao je Livaja za spomenuti list. “To je za nas i Maroko bilo otvaranje Svjetskog prvenstva, a u takvim susretima nitko ne želi riskirati da izgubi bodove. Mislim da smo možda trebati malo više riskirati da uzmemo ta tri boda jer nismo baš igrali protiv neke velesile pa da nam je 0-0 bio dobar rezultat kojeg je trebalo obraniti. Imali smo te pojedine prilike, ali trebali smo malo više riskirati. Bilo je šanse da ih više napadnemo i osvojimo tri boda što bi nam bilo važno na startu Svjetskog prvenstva.”

Kako protiv Kanade? Utakmica je na rasporedu u nedjelju.

“Trebali bismo dobiti, ali to je ozbiljna momčad, ima i ona dobrih igrača”, podsjetio je Hajdukov as. “Neće biti lako, moramo podignuti našu igru na razinu više, imamo iskusnu ekipu i kvalitetnih mladih, posjedujemo potencijal da napravimo dobar rezultat.”

Podijelio je i dojmove o tome kako se osjećao na terenu…

“Dobro, žao mi je što nisam mogao pomoći da osvojimo ta tri boda”, priznao je. “Nadam se da će u sljedećoj utakmici biti puno bolje.”

Bio je u situaciji u kojoj je uposlio Lovru Majera, iako je možda mogao tući prema golu…

“Možda je bilo i prostora za udarac, zvao me Majer, mislio sam da ide sam, eto na kraju nije dobro ispalo”, izjavio je, a zatim se osvrnuo na opasan ubačaj na drugu vratnicu koji je uslijedio ranije: “Je, malo je nedostajalo da bude pogodak, šteta, ali imamo kvalitetnu momčad i nadam se da ćemo to pokazati u nedjelju.”

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.