Maroko je upisao pobjedu i plasirao se u osminu finala. No, zvijezda utakmice bio je vratar Komora

Uz sedam obrana tog čuvara mreže, rezultat je bio 2-0 za Vahine trupe

Uz dvije pobjede i bez primljenog pogotka, Maroko je večeras postao druga momčad koja se plasirala u osminu finala Afričkog kupa nacija. Danas je trijumf upisan u susretu s reprezentacijom Komora, rezultat je bio 2-0. Strijelci su tih pogodaka bili Selim Amallah te Zakaria Aboukhlal, ali je zvijezda i igrač utakmice postao nogometaš poražene momčadi.

Riječ je o Salimu Ben Boini, vrataru Komora, a ovaj je status stekao čak i uz dva primljena pogotka. Razlog leži u tome što je ovaj vratar francuskog četvrtoligaša Martiguesa u ovoj utakmici skupio čak sedam obrana. Najveća od njih stigla je u 83. minuti, kada je obranio pokušaj s bijele točke, bez lakog zgoditka je tada ostao Sevillin as Youssef En-Nesyri.

Rezultat je tada ostao 1-0, pa je Ben Boinina momčad još bili u igri za svoj prvi i premijerni bod u povijesti ovog natjecanja. Devet je udaraca unutar okvira uputio Maroko, a ovaj je vratar obranio njih sedam. Isto tako, prema Optinim izračunima, spriječio je barem dva sigurna pogotka.

Posebno se istaknuo krajem utakmice, kada je u istoj akciji skupio čak tri obrane, marokanski napadači jednostavno nisu imali rješenja.

Na ovaj je način reprezentacija koju vodi izbornik Vahid Halilhodžić ipak došla do pobjede te izborila nastavak natjecanja, a vrlo je izgledno i da će u osminu finala krenuti kao prvoplasirana momčad skupine C.

Ni Komori još nisu bez izgleda, ali će, osim sjajnog vratara, morati još jače zapeti i ostali njegovi suigrači.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.