Lionel Messi napušta Barcelonu

Argentinac nije mogao produljiti ugovor zbog 'strukturalnih i ekonomskih prepreka'

Stigla je velika, golema vijest iz Barcelone koja će potresti nogometni, ali i cjelokupni sportski svijet. Katalonski gigant objavio je kako Lionel Messi, klupska ikona i najbolji nogometaš u povijesti, neće produljiti suradnju s klubom.

Razlog su, navodi se, ekonomske regulacije koje propisuje La Liga. Želja za produljenjem suradnje postojala je s obje strane, ali do nje nije došlo. Evo što je Blaugrana napisala u svojemu priopćenju:

“Iako je danas došlo do dogovora između Barcelone i Lionela Messija s jasnom namjerom potpisivanja novog ugovora, on ne može biti formaliziran zbog ekonomskih i strukturalnih prepreka (pravila La Lige)”, stoji u objavi. “Suočavajući se s ovom situacijom, Lionel Messi više neće biti vezan uz Barcelonu. Obje strane duboko žale za neispunjenjem igračevih i klupskih želja. Barça svim srcem zahvaljuje igraču na njegovom doprinosu instituciji i želi mu sve najbolje u privatnom i poslovnom životu”.

Naravno, Messijeva sljedeća stanica nije poznata, a slavni Argentinac morat će pronaći novi klub nakon više od 20 godina vjernog boravka u Barceloni.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.