Mišković najavljuje čistku: ‘Oni od kojih smo najviše očekivali još nisu došli u Rijeku’

“Prepoznat će se sami pa ih ne moramo imenovati”

Ni u jučerašnjoj utakmici, odnosno novom Jadranskom derbiju, Rijeka nije prekinula svoju crnu seriju. Upisala je već sedmi ovosezonski poraz u tom susretu s Hajdukom (1-0), a od dolaska novog trenera Sersea Cosmija još se čeka na prvi zgoditak prvoligaša s Rujevice. Rijeka je sada pala na samo začelje ligaškog poretka, a tu tešku situaciju prokomentirao je i Damir Mišković, predsjednik kluba.

“Grubo je reći da sam nezadovoljan lošim ulaskom u sezonu, ali mislili smo da će biti bolje, nismo zadovoljni općenito kako smo ušli”, poručio je na početku razgovora za Dnevnik Nove TV.

“Zbog ovih ili onih razloga smo tu gdje jesmo i tu ćemo biti. Što se tiče Cosmija, on je iskusan trener i kojemu će definitivno trebati vremena jer ništa ne ide preko noći. Trebat će mu vremena, dajmo mu ga i mislim da će posložiti momčad te nas vratiti gdje nam je mjesto.”

Rijekinom čelniku jasno je u čemu je problem, odnosno što treba ispraviti, a najavio je i svojevrsnu čistku unutar momčadi.

“Problem je u glavama te u povredama, ali to nije isprika. Oni su profesionalci, nažalost od onih od kojih smo očekivali najviše od početka sezone, koje smo doveli da rade razliku, prepoznat će se sami pa ih ne moramo imenovati, ti koji su trebali povući i pomoći mladima još nisu došli u Rijeku”, znakovito je poručio Mišković.

Još se ne priprema za novi prijelazni rok, nema nekih novih pojačanja na vidiku.

“Nemamo ime, ali gledamo. Bit će izlazaka onih s kojima nismo zadovoljni ili smatramo da smo previše potrošili na njih da bi tako izgledali na terenu. Na greškama se uči, mislili smo da će biti odlični, ali su jako, jako loši. Gdje smo najtanji? Svagdje. Nećemo dovoditi sportskog direktora, to će obavljati Srećko Juričić, kao i prethodnih 10 godina, zajedno sa mnom i ostalima u klubu“, dodaje.

Ipak, očekuje znatno poboljšanje igre, ali i Rijekine pozicije na tablici, pa čak i borbu za mjesta koja vode u UEFA-ina natjecanja.

“Uvijek sam optimist, želim da budemo u vrhu, a ima još puno utakmica za igrati. Na nama je da se dignemo i vratimo u vrh hrvatskog nogometa, da sve bude u redu te da budemo među prve četiri momčadi. Dugoročan plan do ljeta je da se vratimo u vrh”, zaključio je Mišković.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.