Na Phonziejevim krilima prema Kataru: Alphonso Davies briljirao je u novoj pobjedi Kanade

S 4-1 je poražena Panama, a Bayernov igrač upisao je gol i asistenciju

Jedine su, od reprezentacija koje love plasman na Svjetsko prvenstvo u Kataru, jučer u pogonu bile sjevernoameričke. Iako je dosad odigrano tek šest od 14 planiranih kola, odnosno još niti polovina, Kanada je na dobrom putu da se nakon 36 godina vrati na Mundijal. Te je 1986. prvi put nastupila na svjetskoj smotri, s tri poraza u tri utakmice, ali i to bi se moglo uskoro promijeniti.

S 4-1 je kući ispraćena Panama, čime su kanadski reprezentativci s nova tri boda preskočili svoje sinoćnje suparnike i smjestili se na treće mjesto kvalifikacija u CONCACAF-u. To je posljednja pozicija koja osigurava direktan plasman u Katar, a ponovno je u reprezentativnom dresu oduševio Alphonso Davies.

Bayernov je nogometaš u ovu pobjedu ugradio po jedan pogodak i asistenciju te orkestrirao preokret svoje reprezentacije, čime je zasluženo ponio titulu igrača utakmice.

Imao je i sedam uspješnih driblinga, kao i 10 osvojenih duela te dva ključna dodavanja. Jedno od njih bilo je u 78. minuti, kada je fantastičnim ubačajem iz daljine pronašao Jonathana Davida, koji je nakon toga s lakoćom postavio konačnih 4-1 u Torontu.

 

No, najimpresivniji se Daviesov potez zbio 12 minuta ranije, kada je zabio za 2-1 te Kanadu konačno doveo do vodstva. Tada je eksplozivnim i brzim trčanjem nadoknadio više od 20 metara udaljenosti od panamskog braniča Harolda Cummingsa te mu oteo loptu. Sjurio se potom i prema golu, potom lako zaobišao i iduću prepreku, Fidela Escobara, te naciljao bliži kut gostujućeg gola.

Bio je to za Daviesa jubilarni, 10. gol, a ona asistencija već 16. u kanadskom dresu. Tako je u 28 dosadašnjih nastupa sudjelovao u čak 26 golova svoje reprezentacije. Ovim su trijumfom Kanađani na četiri boda povećali svoju prednost pred Kostarikom na petom mjestu, prvom koje ne vodi ni u Katar ni u dodatne kvalifikacije.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.