Nakon 2576 dana Jürgen Klopp ponovno je primio trofej u svoje ruke. Luzer? O, naprotiv

Prošle su godine, ali došao je na svoje

Bio mu je to treći pokušaj. Kažu da je taj sretan.

Liverpoolov menadžer Jürgen Klopp nakon je osjetio slast pobjede u finalu Lige prvaka nakon što je gorčinu ispijao prije šest godina vodeći Borussiju Dortmund koja je na Wembleyju izgubila od Bayerna (1-2) te lani kad je njegov Liverpool izgubio od Real Madrida (1-3).

Razloga za pomalo bedaste izjave da je u pitanju trener-gubitnik Klopp je takvima koji ih ispoljavaju dao i u finalu Europa lige u kojoj je Liverpool upisao poraz od Seville (1-3) 2016. godine. Zapravo, ne računajući utakmice DFL-Superkupa, svoj posljednji naslov slavio je u sezoni 2011/12 kad je s Dortmundom pokorio Bundesligu i uzeo DFB-Pokal. Prije 2576 dana.

Činjenica je da su između posljednjeg i ovog naslova šest neiskorištenih prilika u finalima. No, Klopp nije gubitnik, on je znalac koji gradi i podiže svoju momčad. Ova sezona reći će to bolje od ijedne prije. Za potvrdu toga nije mu trebao ovaj trofej, ali pomoći će onima koji ga brane od nasrtaja čudljivih koji će i u ovom njegovom trijumfu pronaći elemente kojima bi potkrijepili svoje pomalo nakaradne misli.

Njemačkog stručnjaka to sutra neće biti briga. Niti prekosutra, a vjerojatno niti dok bude disao. On je došao na svoje, a radost nakon utakmice ispoljio kako to samo on zna.

I prepustio svjetla pozornici svojim igračima koji su nakon utakmice jasno dali do znanja tko im je vođa noseći ga na rukama.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.

s