Andrej Kramarić zabio je za Hoffenheim nakon 115 dana, a onda je i u nadoknadi izborio bod

Hrvatski napadač posljednji je klupski gol dao početkom listopada, a sad je uvalio dva

Dugo je trajao post za Andreja Kramarića u Hoffenheimovom dresu. Hrvatski napadač posljednji je put u Bundesligi i u klubu zabio početkom listopada na gostovanju kod Herthe, sve do danas kad je zabio dva.

115 dana suše prekinuti su domaćim susretom protiv Stuttgarta za koji nastupa reprezentativni mu kolega Borna Sosa kojeg večeras nema u sastavu zbog ozljede.

Kramarić je zabio u 11. minuti kad je sjajnom reakcijom na petercu nogom gurnuo Angeliñov ubačaj iza leđa vratara Floriana Müllera za 1-0.

Hoffenheim je lovio prekid svog teškog niza od četiri poraza, a do toga je došao iskustvom jer početnih 11 staro je u prosjeku 28 godina i 60 dana, što je najstarija početna postava u Hoffenheimovoj bundesligaškoj povijesti.

No, vodstvo na poluvremenu izbijeno im je u petoj minuti dodatka kad je pogodio Serhou Guirassy. U drugom je poluvremenu potpuno preokrenuo Wataro Endo u 77. minuti, ali Stattgart s igračem manje ostaje samo minutu kasnije kad Naouirou Ahamada dobiva drugi žuti.

Lovio je Hoffenheim to vodstvo i bod do kraja, a onda je u četvrtoj minuti dodatka Kramarić stigao do lopte na nekih 14 metara od gola s desne strane te je posao raketu lijevom nogom u gornji desni kut za 2-2 i bod Hoffenheima koji je sad na 19 bodova, ali i dalje na 13. mjestu.

Kramariću su ovo četvrti i peti ligaški pogodak sezone uz dvije asistencije i zasad po tome igra statistički najslabiju sezonu od dolaska u Njemačku. No, za Hrvatsku je u međuvremenu od listopada dao tri gola.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.