Napušta švicarsku reprezentaciju: Vladimir Petković postat će novi Bordeauxov trener

Zatražio je raskid ugovor sa savezom i seli na jugozapad Francuske

Dva su tjedna prošla otkako je završeno Europsko prvenstvo, nekolicina je izbornika u tom periodu dobilo otkaz i napustilo klupu. Slična je, ali i drugačija priča s Vladimirom Petkovićem, švicarskim izbornikom.

On je, naime, sam zatražio raskid ugovora, ali ne zbog loših rezultata te momčadi, već zbog toga jer se vraća klupskom nogometu. Uz nekolicinu je švicarskih klubova vodio i Lazio, bile su to uspješne dvije godine u talijanskoj metropoli. Ponovno odlazi u jednu mediteransku zemlju, ovih bi dana trebao postati Bordeauxov trener, javljaju švicarski mediji, ali i potvrđuje i tamošnji nogometni savez.

“U nedjelju smo primili poziv Pierluigija Tamija, sportskog direktora tog francuskog kluba, koji je izrazio interes za usluge našeg izbornika. Trenutno traju pregovori, ali podsjećamo kako Petković ima ugovor koji će se automatski produžiti do kraja 2022., ako ostvarimo plasman na Svjetsko prvenstvu u Kataru”, kratko su poručili iz tog saveza.

Neočekivan je i začuđujuć ovaj Petkovićev rastanak i odlazak, njegova je momčad na spomenutom Euru stigla do četvrtfinala. Tamo je bila bolja Španjolska, i to tek nakon raspucavanja, a još je vrlo živa uspomena na veliki preokret protiv Francuza u osmini finala. Baš je Petković primao najviše pohvala za taj podvig, a svoje će sposobnosti nadalje, izgleda, pokazivati na jugozapadu Francuske.

Momčad za koju igra i Toma Bašić donedavno je bila pred bankrotom, a sad će u na njenu klupu sletjeti i veliki švicarski stručnjak…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.