Naslov za Andyja Murrayja, ali priča dana u Queen’su je Feliciano López koji ih je osvojio dva

López je slavio u singlu, potom uz Murrayja još jednom trijumfirao

Prilično naporna bila je nedjelja za španjolskog 37-godišnjeg tenisača Feliciana Lópeza. Bila je i uspješna.

Nakon što je u finalu ATP turnira u londonskom Queen’s Clubu pobijedio 34-godišnjeg Francuza Gillesa Simona sa 6-2, 6-7(4), 7-6(2) poslije dva sata i 53 minute igre, na teren je morao još jednom. Sad ne samo ovjenčan naslovom i sedmom ukupnom pobjedom u karijeri, već i naslovom koji ga je promovirao u najstarijeg osvajača ovog turnira travnate podloge. U koji je krenuo sa pozivnicom organizatora.

Priča potom postaje još ljepša, posebice za domaće medije kojima je ovaj turnir bio dodatno zanimljiv kroz prizmu povratka Andyja Murrayja sportu kojim je nekoć dominirao kao svjetski broj 1 i od kojeg je bio udaljen od siječnja kada je govorio i o umirovljenju. Ozljede su trgale Murrayja, nisu ga uništile. Ponovno je tu i ponovno izgleda dobro. Zasad kao igrač u turniru parova, no promijenit će se i to, bitno za njega je bilo dokazati da može, a boljeg od ovakvog povratka nema.

U kombinaciji sa neumornim Lópezom, Murray se sučelio paru kojeg su tvorili Rajeev Ram i Joe Salisbury i otišao do kraja. Bilo je dramatično i završilo rezultatom 7-6, 5-7, 10-5 za ukupno treću Murrayjevu titulu u paru (Valencia 2010., Tokio 2011.) i prvu koja nije osvojena uz bok brata Jamieja.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.