Ne opet oni: dominantni Bayern pregazio je Barcelonu na Camp Nouu

Bayern je slavio 3-0 u prvom kolu Lige prvaka

Nešto više od godine dana nakon one kobne noći u Lisabonu, Barcelona se ponovno sastala s Bayernom u Ligi prvaka. Rezultat je ovoga puta nešto ugodniji oku, ali dojam na terenu ne.

Bayern je bez puno muke slavio na Camp Nouu; završilo je 3-0 za goste, ali moglo je biti i uvjerljivije. Bayern je nakon večerašnje utakmice pobijedio u pet od posljednjih šest susreta protiv katalonskog kluba. Posljednja Barcelonina pobjeda dogodila se 2015., na putu do europske titule.

Barcelona je počela solidno, ali su gosti ubrzo uspostavili svoju premoć na terenu, kao da igraju u Augsburgu, a ne na Camp Nouu. Thomas Müller zabio je u 33. minuti svoj sedmi gol u posljednjih šest utakmica protiv Barcelone. Udarac iz daljine odbio se od Erica Garcije i prevario Marc-Andréa ter Stegena, ali Bayern je po igri zaslužio prednost.

U nastavku ista priča: Barcelona se branila duboko, ali ne i pretjerano uvjerljivo. Ronald Koeman je svome momke na teren poslao u hibridu između 3-5-2 i 4-4-2 sustava, ali je Barcelona većinu susreta provela braneći vlastiti kazneni prostor, uglavnom neuspješno.

Robert Lewandowski završio je posao s dva pogotka, u 56. i 85. Iako su oba imala element sreće, rezultat je realan odraz snaga na terenu. Da nije bilo Ter Stegena, domaćin je mogao i teže nastradati. Bayern je u dvije posljednje utakmice Barceloni zabio 11 pogodaka.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.