Neymar je protiv Srbije pretrpio devet prekršaja. Gavi je kao drugi na toj listi fauliran pet puta

Brazilski čarobnjak na kraju je zamijenjen s ozljedom gležnja

Velika mrlja na sjajnoj igri i pobjedi Brazila mogla bi biti Neymarova ozljeda. Najbolji brazilski igrač i fantazist snimljen je na klupi kako je uplakan nakon izlaska iz igre zbog ozljede gležnja.

Razloge za to između ostalog možemo tražiti i u velikom broju prekršaja koji je Neymar pretrpio od strane srpskih igrača. Naime, devet puta je faul načinjen na Neymaru, što je daleko najviše na Svjetskom prvenstvu.

Dosad je najviše puta fauliran bio Gavi s pet pretrpljenih prekršaja, a Neymar je tu brojku skupio već na poluvremenu pa je u drugom dijelu prije ozljede još četiri puta fauliran.

Nitko drugi nije ni blizu, neki od najopasnijih igrača u prvom kolu poput Ennera Valencije, Bruna Fernandesa, Roberta Lewandowskog ili Garetha Balea tek su četiri puta faulirani na svojim susretima, kao Neymar u jednom poluvremenu koje nije ni završio.

Kamere su odmah snimile kako se medicinska ekipa ozbiljnije bavi gležnjem ponajboljeg Brazilca, a potom je Neymar viđen i kako je na klupi uplakan te nije ni po posljednjem zvižduku ušao na teren pozdraviti suigrače.

Imao je Neymar i prije kroz karijeru problema s gležnjevima i u nekoliko navrata je van terena bio i po dva mjeseca, no uglavnom se radilo o lijevoj nozi, dok je sad očito riječ o desnom gležnju.

Voljeli ga ili mrzili, morate priznati da Svjetsko prvenstvo ne bi bilo isto bez Neymara, pogotovo kad smo vidjeli kako je Brazil jedan od favorita. Zato mu poželimo dosta zdravlja.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.