Nick Nurse, trener Raptorsa, prokomentirao je Leonardov odlazak. Kaže da mu ništa ne zamjera

“Ne krivim ga, želio se vratiti kući”, rekao je Nurse

Na sve moguće načine — od ljudi u klubu preko sitnih poduzetnika do lokalne zajednice — navijači Toronto Raptorsa pokušali su zadržati Kawhija Leonarda u Kanadi. Ali nije bilo dovoljno. Igrač koji je najzaslužniji što su Raptorsi osvojili svoj prvi NBA naslov na koncu je izabrao Los Angeles Clipperse. Drugim riječima, odlučio se vratiti kući.

Danas je, međutim, o Leonardovom odlasku progovorio Nick Nurse, trener Raptorsa. Za trenera koji je jučer ostao bez svog uvjerljivo najboljeg igrača odradio je to u stilu. Zamjerki nema.

“Mislim da nitko ne može kriviti tipa koji se želio vratiti kući. Svi smo znali da je mogućnost njegova odlaska otvorena. Naravno i da sam razočaran. Prije svega, on je odlična osoba. Bilo ga je jako zabavno trenirati, uvijek je davao sve od sebe”, rekao je Nurse. “Ali tko mu može zamjeriti? Dobio je priliku zarađivati ogromne novce u svom rodnom gradu. Još jednom ponavljam, želimo mu sve najbolje, sve dok ne budemo morali igrati protiv njega.”

Također, Nurse je rekao kako da je Leonard o svom odlasku obavijestio porukom. Kaže da mu je rekao da je promijenio puno života u Torontu onime što je učinio za Raptorse. “ To se posebno odnosi na moj život”, dodao je Nurse.

U svakom slučaju, lijep rastanak, najblaže rečeno.

A planovi za iduću sezonu?

“Okrenut ćemo pogled prema naprijed i pokušati ponoviti istu stvar koju smo učinili ovoga ljeta”, kaže trener Raptorsa.

Na žalost navijača Raptorsa, bez Kawhija Leonarda kojeg će grijati toplo kalifornijsko sunce, to će biti jako teško.