Nije jeftino hraniti tigrove: španjolski sud je utvrdio da je Al-Thani izvlačio milijune iz Málage

Presuda kaže da je klupski novac trošio na nekretnine, kućne ljubimce i jahte

Prije više od pola godine Málagin je predsjednik privremeno svrgnut, a sada mu slijedi, čini se, konačni pad.

Katarski biznismen i član vladarske dinastije Abdullah Bin Nasser al-Thani, koji je zaduživanjem doveo klub u teške financijske probleme, u veljači je uklonjen s mjesta predsjednika na šest mjeseci, potvrdio je tada regionalni sud.

Al-Thani je tada optužen za nezakonito upravljanje klubom i pranje novca, a Marca je potvrdila da je španjolsko pravosuđe donijelo presudu čiji je zaključak da je bivši predsjednik iz kluba nezakonito izvlačio najmanje 5.017.328,68 eura i time pokrivao osobne troškove.

Sud je dodatno zaključio kako je Al-Thani iz kluba izvukao dodatnih 1.371.844,85 za kupovanje i iznajmljivanje luksuznih vozila, razne renovacije rezidencija, “održavanje” kućnih ljubimaca (s obzirom da se u sudskoj presudi pronevjere u iznosu većem od osam milijuna izričito spominje održavanje kućnih ljubimaca, možemo samo zaključiti da je hrana za tigrove jako skupa…) i osobnu sigurnost.

Zaključno, sud navodi kako je Al-Thani iz Málage nezakonito izvukao više od osam i pol milijuna eura i potrošio u osobne svrhe te je podigao jamčevinu koja sada iznosi isto toliko. Mamići, sakrijte se!