Ništa od Rafe na US Openu: Nadal je objavio da neće braniti naslov u New Yorku

Španjolski tenisač još je jedan kapitalac koji je odustao od natjecanja

Nakon što je otkazan Masters u Madridu koji se trebao igrati od 12. do 20. rujna (taman nakon ovogodišnjeg US Opena) Rafael Nadal oglasio se poprilično ozbiljnim priopćenjem za ljubitelje vrhunskog tenisa.

“Nakon mnogo razmišljanja odlučio sam ne nastupiti na ovogodišnjem US Openu”, otkrio je branitelj naslova na Twitteru. “Situacija je diljem svijeta vrlo komplicirana, slučajevi koronavirusa su u porastu i čini se da još nemamo kontrolu nad njim.”

Podsjetimo, prije pet dana svjetski broj jedan u ženskoj konkurenciji Ashleigh Barty postupila je jednako kao spomenuta španjolska legenda, a neće biti ni Nicka Kyrgiosa (u spomen na žrtve virusa) te Rogera Federera (ozljeda).

Izostankom fenomenalnog Švicarca i Nadala, ovo će biti prvi veliki turnir bez njih još od US Opena 1999. godine. Podsjetimo, njegovo ovogodišnje izdanje (koje valja početi 31. kolovoza) bit će prvi Grand Slam u nastavku sezone koja je prekinuta pandemijom, a još se ne zna kako će Nadal i ekipa postupiti u slučaju Roland Garrosa koji je na rasporedu od 27. rujna.

Sve u svemu, ne izgleda baš poticajno za teniski svijet…