Noussair Mazraoui službeno potpisao za Bayern: ‘Ovdje ću se moći boriti za najveće trofeje’

Prodružit će mu se kao slobodan igrač kada mu istekne ugovor s Ajaxom

Njemački prvak Bayern potvrdio je danas da se pojačao sa marokanskim reprezentativcem Noussairom Mazraouijem, koji dolazi iz Ajaxa kao slobodan igrač. S Bavarcima je potpisao ugovor do ljeta 2026. Mazraoui je s Bayernom postigao usmeni dogovor prije dva tjedna, a novi igrač osvajača Bundeslige postat će 30. lipnja.

Desni bek je ove sezone za Ajax odigrao 34 utakmice u svim utakmicama te je ostvario učinak od pet pogodaka i četiri asistencije. Ajaxu je pomogao doći do naslova nizozemskog prvaka, što mu je treće prvenstvo s Kopljanicima.

“Sretan sam što sam se pridružio jednom od najvećih europskih klubova. Odabrao sam Bayern jer ću se ovdje moći boriti za najveće trofeje”, kazao je 24-godišnji Marokanac nakon predstavljanja.

Mazraoui je izdanak slavne Ajaxove nogometne škole, a za nizozemskog prvaka odigrao je 135 službenih utakmica od debija u sezoni 2017./18. Za Maroko je debitirao 2018. i do danas skupio 12 nastupa; vrlo vjerojatno će biti i dio selekcije koja će otputovati u Katar na Svjetsko prvenstvo.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.