HEP logo generalni partner Telesporta

Nova sezona, novi početak? Nijemci aktivno razmišljaju o povratku gledatelja na stadione

“Ukoliko možemo jamčiti sigurnost, susreti s navijačima bit će mogući”

S tradicionalno krcatim tribinama još ćemo pričekati, ali navijači se na njemačke travnjake možda vrate…

Njemačka nogometna liga (DFL) priprema se za mogućnost otvaranja utakmica Bundeslige i njemačkih stadiona za navijače u novoj sezoni, piše u nedjelju Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Kako je za nedjeljno izdanje tog dnevnika izjavio izvršni DFL-ov predsjednik Christian Seifert, organizacija zajedno s Ministarstvom zdravlja priprema smjernice za povratak navijača na tribine. Nova sezona njemačke nogometne lige najvjerojatnije će početi 18. rujna, a da nije bilo pandemije koronavirusa, sezona 2020./21. započela bi 21. kolovoza i završila 15. svibnja 2021. godine…

Trenutačno su Njemačkoj na snazi ​​mjere zbog kojih nije moguće organizirati veće i masovnije okupljanje barem do 31. listopada. Međutim, to ne znači će nova bundesligaška sezona biti potpuno bez navijača.

“Utakmice s navijačima bit će dopušteni ukoliko možemo jamčiti sigurnost posjetitelja nogometnih utakmica i takvih higijenskih protokola da smanjimo mogućnost zaraze”, govori Seifert. “Moramo osigurati nadzor svih posjetitelja. Radimo na takvim uputama, razgovaramo o mogućim konceptima sa Saveznim ministarstvom zdravlja.”

Sezona 2019./20. njemačkog prvenstva, koja je započela 16. kolovoza prošle godine, završila je 27. lipnja ove godine nakon 317 dana. Naravno, pretpostavljamo da znate kako je osmi uzastopni naslov, ukupno 30., osvojio Bayern. Kao i drugdje u Europi i svijetu, sezonu je obilježila pandemija koronavirusa zbog koje je prvenstvo bilo pauzirano 13. ožujka.

Čini se da će nas ona zaokupljati još neko vrijeme, ali Bundesliga možda napravi korak prema povratku u normalu. Glavno pitanje je postoje li i uvjeti za takvo što…