Novak Đoković dobio je i trogodišnju zabranu ulaska u Australiju, ali odluka se može poništiti

Australska ministrica potvrdila je kaznu

Novak Đoković jučer je izgubio pravnu bitku nakon 11 dana natezanja i službeno je deportiran iz Australije. Tamošnji Grand Slam započeo je bez njega, a postoji mogućnost kako prvi svjetski tenisač u Australiji neće moći nastupati sve do 2025. godine. Kako je ministrica unutarnjih poslova Karen Andrews danas izjavila na televiziji, srbijanski tenisač dobio je trogodišnju zabranu ulaska u zemlju.

Odluka se može preokrenuti, ali zasad je na snazi.

“Potpuno je očekivano da srbijanski predsjednik učini sve u najboljem interesu Srbije, kao i naš premijer u vezi Australije”, kazala je Andrews na pitanje o komentarima Aleksandra Vučića. “Svo vrijeme vlada je djelovala u najboljem interesu Australije. Znam da postoji razina zbunjenosti oko problema koji se događaju kod dobivanja ovih viza, ali odobravanje iste ne daje vam automatsko pravo za ulazak u zemlju. Morate zadovoljiti i uvjete za ulazak koji su aktualni u to vrijeme. Tako da nemam nikakvih problema s procesom, svatko tko dođe u Australiju mora imati svoju vizu i zadovoljiti uvjete za ulazak u zemlju, a to je bio i prvotni problem”.

“Vlada nije dala medicinsko izuzeće, procesom se bavio Teniski savez i razumijem vladu Victorije. Mislim da u ovom trenutku ne pomaže tražiti krivca, ali australska vlada nije mu dala izuzeće. Postojalo je mnogo problema koji su se dogodili u medijima nakon što je ušao u zemlju, neću ih komentirati. Cijelo vrijeme smo bili jaki u provođenju naših politika, zbog toga imamo vrlo visok postotak cijepljenih, zato smo se ekonomski oporavili. Moja glavna preokupacija bila je zaštititi naše granice, gospodin Đoković je sad napustio zemlju, usredotočimo se na granice i Australian Open. On je dobio trogodišnju zabranu ulaska i vrijedit će, ali to može biti riješeno u nekom trenutku u budućnosti. No, to je vrlo hipotetski i daleko”.

Dakle, Đoković je u kazni: bilo to tri godine ili manje, saznat će u mjesecima koji dolaze.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.