Novi posao u Italiji: José Mourinho postat će novi Romin trener

Nakon Intera 2010. godine, ovo mu je drugi posao u Italiji

Tek nekoliko sati nakon što smo saznali da Paulo Fonseca iduće sezone neće biti Romin trener, iz tog su kluba objavili kako će njegov nasljednik biti, također Portugalac, José Mourinho.

“Klub s veseljem objavljuje kako je postigunut dogovor sa Joséom Mourinhom, bit će naš novi trener u idućoj sezoni”, stoji u kratkoj inicjalnoj objavi na njihovim društvenim mrežama.

Tek nešto više od dva tjedna je prošlo otkako je ovaj portugalski stručnjak dobio otkaz u Tottenhamu, a već je pronašao novi posao. Još prije nekoliko dana je objavljeno kako će za vrijeme Europskog prvenstva biti stručni sukomentator na engleskom radiju TalkSport, a već ga čekaju novi trenerski izazovi.

Bit će mu to deveti klub u njegovoj trenerskoj karijeri, a drugi u Italiji. Baš je ovih dana Inter prvi put nakon njegova odlaska osvojio naslov prvaka, no iduće će sezone Mourinho pokušati s Romom onemogućiti Nerazzurima obranu tog naslova.

Ugovor je potpisan do 2024. godine, a prema izvorima iz Italije, on je i bio prva opcija Rominog vodstva. Glavni je kandidat u očima talijanske nogometne javnosti bio Maurizio Sarri, ali je na Olimpico ipak stigao Mourinho.

“Nakon susreta s vlasnicima, odmah sam shvatio njihove ambicije. Zajedno možemo konstruirati pobjednički projekt. Također, nevjerojatna strast Rominih navijača uvjerila me da prihvatim ovaj posao. Ne mogu dočekati početak iduće sezone. Daje Roma!”, izjavio je Mourinho za klupske mrežne stranice.

Prisjetimo se u ovim trenucima i Tottenhamovih navijača, njihov klub još nije našao Portugalčevog nasljednika, a on se već odjavio s trenerske burze…