Novi Vatreni: FIFA je odobrila promjenu nogometnog državljanstva za Igora Matanovića

Uvršten je na popis hrvatske U-21 reprezentacije

Igor Matanović, Eintrachtov igrač na posudbi u St. Pauliju dobio je dozvolu da promijeni nogometno državljanstvo, te će ubuduće nastupati za Hrvatsku, potvrdio je Hrvatski nogometni savez.

HNS je predao svu potrebnu dokumentaciju nakon što je Matanović, koji je igrao za juniorske uzraste njemačke reprezentaciju, izrazio želju da zaigra za Vatrene. FIFA je danas odobrila zahtjev, te će St. Paulijev napadač moći igrati već protiv Norveške i Estonije za U-21 reprezentaciju, budući da ga je Igor Bišćan vrstio na popis za utakmice kvalifikacija za Euro.

“Iznimno mi je drago da je postupak pred FIFA-om uspješno okončan te da će Hrvatska u budućnosti biti snažnija za još jednog talentiranog igrača koji se raduje odjenuti hrvatski dres”, kazao je HNS-ov predsjednik Marijan Kustić.

“Siguran sam da on svojim nogometnim znanjem i vještinama odmah može dati veliki doprinos daljnjim uspjesima hrvatskih reprezentacija, a njegovo pravo nastupa za Hrvatsku predstavlja uspješan nastavak napora Hrvatskog nogometnog saveza da u našem dresu zaigraju brojni kvalitetni igrači iz dijaspore”, dodao je tehnički direktor Saveza, Stipe Pletikosa.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.