HEP logo generalni partner Telesporta

Od Rome do Belišća u tri mjeseca: Silvio Anočić otišao je iz Šibenika

Nekadašnji Osijekov junior i bivši Romin igrač odlazi u Treću HNL

Silvio Anočić u srpnju je pojačao Šibenik nakon isteka ugovora s Romom i činilo se da bi u novopečenom prvoligašu mogao vratiti karijeru na pravi put poslije velikih nesreća s ozljedama koje je imao u Italiji. Međutim, nije se uspio pomaknuti s mjesta, ponovno zbog zdravstvenih problema: radi upale pubične kosti i naknadno utvrđene ozljede gležnja nije mogao biti na raspolaganju klubu sa Šubićevca koji je s njim sada sporazumno raskinuo ugovor poslije četiri odigrane utakmice i jednog pogotka, onog protiv Gorice krajem kolovoza.

Igrački ritam sad će, tako, pokušati uhvatiti u Trećoj HNL Istok, odnosno Belišću. Nekadašnji Osijekov junior tako se vraća u rodnu Slavoniju, točnije, u klub koji je 90-ih godina prošlog stoljeća odigrao i tri sezone u prvoligaškom društvu, a u svojoj diviziji trenutno, nakon 11 odigranih kola, drži peto mjesto sa šest bodova zaostatka i dvije utakmice više od prvoplasirane Marsonije.

23-godišnji lijevi bočni Silvio Anočić i HNK Šibenik sporazumno raskidaju ugovor!Anočić je iz NK Osijek 2014. godine…

Posted by Druga HNL on Saturday, October 17, 2020

Podsjetimo, Anočić još je 2014. godine otišao iz Osijeka u Romu kao veliki talent, ali u talijanskoj prijestolnici njegov procvat i daljnji razvoj sasjekli su ozbiljni medicinski problemi. Pod ozljedom pubične kosti koja se proširila na kukove i kičmu ondje je odlukom liječnika (koji je kasnije dobio otkaz) bio prisiljen trenirati te na kraju završio na operaciji, a četiri godine muke završile su nakon terapije u Zagrebu. Uslijedila je posudba u Cibaliji gdje je mladi bek odigrao ukupno 14 utakmica u svim natjecanjima te zabio dva pogotka, a zatim je nastupila epizoda u Šibeniku.

Sada će na slavonskim travnjacima pokušati uhvatiti formu…