Odlazak sa Stamford Bridgea: Willian se otvorenim pismom oprostio od Chelseaja

Kako se čini, neće otići daleko...

Znali smo odavno da će tako završiti, ali službenu potvrdu nikad nije naodmet čekati.

A ovaj put se javio igrač osobno; Willian je u emotivnoj objavi na Instagramu obznanio svoj odlazak iz Chelseaja nakon što nije uspio sklopiti novi ugovor s klupskom upravom. Iza iskusnog brazilskog krila jedna je od najboljih sezona u karijeri: ove sezone je u svim natjecanjima postigao ukupno 11 pogodaka i dodao devet asistencija, a posebno je aktivan bio nakon korona-pauze dok je igrao pod zadnjim danima ugovora.

Ipak, vrijeme je za nešto novo.

View this post on Instagram

AN OPEN LETTER TO THE FANS OF CHELSEA FOOTBALL CLUB . . They were seven wonderful years. In August 2013 when i received the offer from Chelsea, i was convinced that this was where i had to play. Today i am certain that it was the best of decisions. There were so many happy times, some sad, there were trophies and it was always very intense. . . Yet, beyond the trophies, i learnt a lot about myself. I developed a great deal, becoming a better player and a better person. With each training session, with each game, with every minute spent in the dressing room, i was always learning. . . I am really grateful to the Chelsea fans for the affectionate way they welcomed me at Stamford Bridge and their support throughout my time at the club. There was also criticism, which is normal, what is important though is that both the affection and criticism drove me to always give my all in every training session, every game, to be constantly improving until my very last minute in a Chelsea shirt! . . The time has now come to move on. I am certainly going to miss my teammates. I will miss all the staff at the club who’ve always treated me like a son and i will miss the fans. I leave with my head held high, safe in the knowledge that i won things here and always did my best in a Chelsea shirt! . . My heartfelt thanks go out to all of you and God bless you! . Willian Borges da Silva

A post shared by Willian Borges Da Silva (@willianborges88) on

“Ovo je bilo sedam prekrasnih godina”, prisjeća se 32-godišnji Brazilac koji je 2013. pristigao na Stamford Bridge nakon uspješnih šest godina u Šahtaru i Anžiju. “Kada sam dobio ponudu od Chelseaja bio sam uvjeren da ondje trebam igrati, a danas sigurno tvrdim kako mi je to bila najbolja odluka u životu. Toliko je bilo lijepih vremena, kao i nekih tužnih, bilo je trofeja, a napetosti nikad nije nedostajalo.”

Pravo Willian zbori; u dresu Bluesa dvaput je osvajao Premier ligu, jednom FA kup i Liga kup (po jednom i izgubivši finale oba natjecanja), a podigao je i Europsku ligu.

“Ipak, mimo trofeja, naučio sam puno stvari o sebi”, dodaje. “Jako sam se razvio, postao bolji igrač i osoba. Sa svakim treningom, utakmicom i minutom provedenom u svlačionici, stalno sam učio. Stvarno sam zahvalan Chelseajevim navijačima zbog dočeka koji sam dobio na Stamford Bridgeu i podrške za vrijeme mog boravka u klubu. Bilo je i kritika što je normalno, a važno je da su me i podupiranja i kritiziranja gurali k tome da uvijek dajem sve od sebe na svakom treningu i utakmici kako bi se poboljšavao do posljednje minute u Chelseajevu dresu.”

“Sada je vrijeme za rastanak”, zaključio je. “Nedostajat će mi suigrači i zaposlenici u klubu koji su me uvijek tretirali kao svoga sina, kao i navijači. Odlazim uzdignute glave, siguran u saznanju da sam ovdje pobjeđivao i davao sve od sebe. Hvala vam svima od srca i Bog vas blagoslovio.”

Chelseajev dobri vojak sada napušta garnizon i prepušta uniformu nekim novim licima poput nedavno pristiglog Hakima Ziyecha i mnogim mladim klupskim ofenzivcima koji jedva čekaju na propisnu priliku, ali, kako se čini, neće otići daleko. Štoviše, svi očekuju kako će Zapadni London svakoga časa zamijeniti Sjevernim…