Odmori se, zaslužio si: Josip Pivarić danas je službeno završio svoju igračku karijeru

U utakmici kod Varaždina (0-0) upisao je svoj 386. i posljednji nastup

U 83. minuti današnjeg remija Varaždina i Lokomotive (0-0) dogodio se povijesni trenutak, tada je iz igre izašao Josip Pivarić te tako zaključio svoju igračku karijeru. Nekoliko dana ranije to je već i najavio, pa ga je varaždinska publika pozdravila gromoglasnim pljeskom s tribina, a čitava Loksina klupa se podigla te ga u špaliru ispratila u mirovinu.

Naravno, daleko najveći uspjeh njegove profesionalne karijere zbio se u ljeto 2018. godine, kada je bio član srebrne generacije hrvatske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Rusiji. Osim toga, sa zagrebačkim je Dinamom bio pet puta prvak Hrvatske, uz još tri titule u domaćem kupu, a iz Maksimira je otišao u Kijev, pa je s tamošnjim Dinamom osvojio po jedan naslov u prvenstvu te superkupu.

Utakmicom u Varaždinu jedan veliki nogometaš završava svoju igračku karijeru.Josip Pivarić odlučio je u 34. godini…

Posted by NK Lokomotiva Zagreb on Friday, May 26, 2023

Na početku i na kraju svoje karijere je nosio Lokomotivin dres, za koju je skupio ukupno 139 nastupa. Za Plave iz Maksimira je, pak, odigrao 174 utakmice, a u redovima kijevskog prvoligaša je proveo tri sezone i ubilježio tek 47 nastupa. U posljednjim godinama svoje karijere je preuzeo čak i kapetansku traku među Lokosima, koje je 2021. vodio do opstanka u ligi.

“Preuzeo je ulogu kapetana, gdje je s nekolicinom senatora svojim iskustvom i savjetima uvelike pomogao u rastu i sazrijevanju mladih suigrača u svlačionici.

Svojim karakteristikama je arhetipski model što kapetan treba biti – veliki radnik koji je uvijek davao svoj maksimum, bivao podređen momčadi i ekipnom rezultatu, poštenim pristupom nogometnoj igri, kao i suparnicima na terenu i izvan njega, dobivao je iskreno poštovanje suparnika.

Dragi Piva, hvala ti na svemu što si dao Lokomotivi! Odmori se, zaslužio si”, stoji u pozdravnoj poruci na Lokomotivinim stranicama, uz prigodni kolaž fotografija nastalih tijekom njegove karijere.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.