Ogroman udarac za Vatrene: Joško Gvardiol zbog ozljede trbušnog zida ipak propušta Final Four

Zlatni dečko hrvatskog nogometa nije se oporavio te napušta pripreme

Zlatko Dalić nije se uspio lišiti još jedne glavobolje uoči Final Foura Lige nacija. Pažljivo se kroz medije pratio status Joška Gvardiola koji je na okupljanje stigao s ozljedom trbušnog zida, ali zlatni dečko hrvatskog nogometa ipak se neće uspjeti oporaviti.

HNS je tako izvijestio da će 21-godišnji stoper RB Leipziga ipak ne može nastupiti na Final Fouru u Rotterdamu pa je najavljen Gvardiolov odlazak s okupljanja i nastavak liječenja u koordinaciji sa svojim klubom.

Očito su Gvardiola problemi uhvatili pred kraj sezone jer od njenog samog početka zbog ozljede je propustio samo Superkup u srpnju prošle godine. Od tada je nanizao 41 klupsku utakmicu bez ozljeda, Svjetsko prvenstvo i još jednu reprezentativnu pauzu s Hrvatskom sve do posljednjeg kola Bundeslige kad nije bio u sastavu.

Nije ga bilo protiv Schalkea, a u finalu Kupa bio je suspendiran pa od 20. svibnja nema nastup. Savez je dodao kako je mladi hrvatski stoper protekle dane proveo na intenzivnim terapijama, ali usprkos naporima i tretmanu ipak nije spreman.

Dalić tako ima probleme sa sastavljanjem stoperskog para i u odnosu na broncu u Kataru nedostajat će obojica. Dejan Lovren se oprostio, Gvardiol je ozlijeđen pa se očekuje da u prvi plan stupe Josip Šutalo i Martin Erlić.

Dodajmo tome kako je s Lovrom Majerom situacija bolja pa je veznjak nakon operacije na ruci danas trenirao, naravno s posebnom zaštitom.

Vatreni se tako spremaju za lov na svoje prvo zlato u organiziranim natjecanjima reprezentacija, a u taj zadatak morat će bez jedne od ključnih karika…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.