Okrepa za finale: Gündoğan osigurava tursku hranu za projekt socijalne skrbi u Manchesteru

Njemački nogometaš već godinama pomaže u humanitarnim akcijama

İlkay Gündoğan ovog bi se ljeta, po svemu sudeći, trebao oprostiti od Manchester Cityja, kluba u kojemu je proveo proteklih sedam sezone te dosad odigrao 303 službene utakmice uz 60 pogodaka. S Građanima je osvojio sve što je mogao osim Lige prvaka čiji se trofej nada podići večeras, a možda je i najvažnije dostignuće osvajanje srca stanovnika Manchestera.

Naime, popularni Gündo već godinama sudjeluje u lokalnim humanitarnim akcijama i pomaže potrebitima; svoja dva rođendana proveo je pomažući u centru za socijalnu skrb, a ni za večerašnje finale neće ostati dužan. Njemački reprezentativac odlučio je osigurati tursku hranu i piće za 115 korisnika projekta socijalne skrbi kako bi im uljepšao praćenje finala Lige prvaka u Istanbulu, a napisao im je i pismo zahvale.

“Želio sam vam napisati ovo pismo kako bih vam dao do znanja da ste mi prava inspiracija”, napisao je Gündoğan. “Vaša snaga, izdržljivost i entuzijazam u životu izazivaju strahopoštovanje. Za izazove s kojima se suočavate dan za danom potrebna je velika hrabrost, a vaša sposobnost da se s time nosite je nevjerojatna. Shvaćam da život može biti ispunjen preprekama i nesigurnostima, ali znajte da niste sami.”

Velika je to gesta iskusnog Nijemca turskog podrijetla kojemu ugovor istječe krajem ovog mjeseca. Možda napusti Manchester, ali sumnjamo da će Manchester napustiti njega…

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.