Ole Gunnar Solskjaer drži leđa Jesseju Lingardu. Ali brojke su mu jednostavno poražavajuće

Lingard je bez pogotka ili asistencije u tekućoj godini

“Nije njegova krivica, ne. Držimo se zajedno. U posljednje tri utakmice nije postigao gol, ali on je važan dio naše ekipe. A to će biti i u budućnosti”, tako je glasio odgovor Ole Gunnara Solskjaera na pitanje o formi Jesseja Lingarda nakon jučerašnjeg poraza (1-2) Manchester Uniteda od Crystal Palacea.

Bila je to utakmica u kojoj Lingard na travnjaku nije proveo niti sat vremena. Formulirati odgovor tako da u njemu bude istaknut podatak da Lingard nije zabio u posljednje tri utakmice, najblaže rečeno, prilično je eufemističko rješenje. Jer, uzorci su puno veći, podaci puno porazniji.

Naime, suha statistika izgleda ovako — Lingard u 2019. godinu za Manchester United nije ubilježio niti gol niti asistenciju. Dašak optimizma mogao se prepoznati u prosincu prošle godine kada je Lingard zabio četiri i asistirao dva puta. Međutim, pet mjeseci prije toga (sve do svibnja) kategorije pogodaka i asistencija takošer su bile prazne.

Usporedbe ove vrste uvijek su dobrim dijelim nezahvalne, ali se isto tako uvijek beziznimno povlače. Pa su tako mnogi kao referentnu točku uzeli učinak Daniela Jamesa u prva tri kola u kojima je novi igrač Uniteda bio zaslužan za dva gola.

Vremena zapravo nije ostalo previše. U Lingardovom slučaju, naime, po strani uvijek nekako ostaje i činjenica da će u prosincu napuniti 27 godina…