Olimpijin direktor optužuje Prosinečkog: ‘On i Rudonja htjeli su prodati klub bez našeg znanja’

Ponovio je i priče o nemaru, ali i drugim problemima s našim trenerom

Još će se danima, izgleda, vući repovi nakon ružnog i prijevremenog razlaza Roberta Prosinečkog s Olimpijom iz Ljubljane. Njihova je suradnja trajala nešto više od tri mjeseca, a otkaz je stigao usred priprema za novu sezonu. Olimpijino vodstvo je našeg stručnjaka optužilo za nemar i neispunjavanje radnih obaveza, ali brojne druge malverzacije, koje je još jednom potvrdio Igor Barišić, klupski direktor.

“Dobili smo informacije da trener nije niti jedan doručak proveo s ekipom, pojavio se na možda dva ili tri prijepodnevna treninga, inače je bio samo na poslijepodnevnima. Isto tako, saznali smo da se u njegovoj hotelskoj sobi pilo, pušilo te kartalo do 4 sata ujutro, tko zna što su još radili”, kaže Barišić.

No, to je samo dio problema vezanih uz Prosinečkog, barem ako je za vjerovati tom Olimpijinom direktoru.

“On i njegov kum Mladen Rudonja, tada sportski direktor, pregovarali su sa švicarskim investitorima, koji su željeli kupiti klub za dva milijuna eura, a nama ništa nisu javili. Rudonja je potpisao i ugovor, kojim se obvezuje toj firmi dati sve potrebne informacije o klubu. Budući da klub sada nema novca, oni su nas tako htjeli stisnuti da dignemo ruke i uzmemo ta dva milijuna”, dodaje.

Bilo je tu i problema s prekomjernim dovođenjem igrača, posebice onih koji nisu bili na potrebnoj razini za Olimpiju, a Prosinečki ih je, kaže direktor Barišić, preporučivao u dogovoru sa zagrebačkim agentima.

“U kadru imamo 42 nogometaša, pa sam stopirao ulazne transfere dok ga ne smanjimo na 25 igrača. Primjerice, agent Dalibor Kvrgić iz agencije Love players, preporučio bi im svoje igrače, a to su igrači ispod prosjeka, od 29 do 30 godina, kojima su kod nas htjeli dati dvostruko veće plaće nego što su imali u dosadašnjim klubovima”, zaključio je Barišić.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.