Palača od čelika: Crystal Palace nikad u povijesti nije imao ovakav niz bez poraza protiv Arsenala

Nakon sinoćnjeg remija, Palace je neporažen u pet utakmica s Topnicima

Roy Hodgson se, ipak, posljednji smijao…

Arsenal je u sinoćnju utakmicu ušao u najboljoj formi ove sezone nakon tri uzastopna trijumfa u Premier ligi. Činilo se da je Mikel Arteta konačno pronašao ključ za napad Topnika, dok su gosti u posljednjih pet utakmica slavili samo protiv davljenika Sheffield Uniteda i zabili tek tri pogotka.

Pa ipak, besmrtne riječi Teda Lassa, da palača napravljena od kristala ne može biti baš opasna, pokazale su se netočnim. Crystal Palace odigrao je čvrstu utakmicu, bez pogrešaka i uz finu kontrolu na sredini te izvukao 0-0 protiv Arsenala.

Štoviše, čini se da Topnici već neko vrijeme nemaju municije protiv Hodgsonove momčadi; kada igraju protiv Palacea, onda se ta palača pretvara u čeličnu, a ne kristalnu. Naime, sinoćnji remi značio je da je Hodgson sada došao do pet uzastopnih utakmica u Premier ligi bez poraza protiv Arsenala.

Posljednje tri završile su neriješeno, a Palace je s 3-2 slavio upravo na Emiratesu u travnju 2019. Riječ je o najduljem Arsenalovom nizu bez pobjede protiv svog susjeda iz južnog Londona u povijesti engleske prve lige.

Nije samo rezultat bio problematičan; Arsenal je još jednom, kao i većim dijelom ove sezone, djelovao potpuno bezidejno u napadu te mu je nedostajao bilo kakav tip intenziteta u presingu. Vrijeme je da se Arteta vrati pred taktičku ploču, jer Arsenalovi problemi su i dalje itekako prisutni.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.