Hrvatska je u finalu Davis Cupa!

Pavić i Mektić donijeli su ključnu pobjedu u parovima

Hrvatska se plasirala u finale Davis Cupa.

Četvrti put u finale ovog natjecanja hrvatsku tenisku reprezentaciju odveli su Mate Pavić i Nikola Mektić, najbolji teniski par na svijetu. Hrvatska kombinacija pobijedila je Novaka Đokovića i Filipa Krajinovića u dva seta (7-5, 6-1).

Nakon što je Borna Gojo pobijedio Dušana Lajovića i nakon što je Marin Čilić izgubio od Novaka Đokovića, bilo je jasno da će polufinale Davis Cupa između Hrvatske i Srbije odlučiti meč parova.

Meč je uvjerljivo servisom otvorio Pavić. Već u drugom gemu Hrvatska je imala 0-40 na Đokovićevom servisu, ali niti jedna break-lopta nije iskorištena, odnosno uslijedila je serija sjajnih Đokovićevih servisa. Nakon toga, hrvatska kombinacija uvjerljivo je držala svoj servis, ali više-manje isto moglo se reći i za Đokovića i Krajinovića.

Prilika za break (i za set) ukazala se konačno u 12. gemu, a iskoristio ju je Mektić i Hrvatska je povela 1-0 u setovima.

Stvari su bile jednostavnije u drugom setu. Pavić i Mektić do braka su stigli prvo u četvrtom gemu, a zatim i u šestom. Meč je završen na Mektićev servis u sedmom gemu drugog seta.

Čestitke!

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.