Pep uoči nove sezone Lige prvaka: ‘Osvajanjem samo jedne nismo napravili ništa posebno’

"U perspektivi, koliko je klubova osvojilo jednu LP? Jako puno"

U utorak nam se na europske terene i male ekrane vraća Liga prvaka, a u obranu svog naslova po prvi put u povijesti ide Manchester City. Uspjeli su Građani doseći svoj ‘sveti gral’ u finalu protiv Intera pa su uzeli svoj prvi trofej, a u obranu naslova kreće na domaćem terenu protiv Crvene zvezde.

“Bit će lakše, prvu je uvijek najteže osvojiti”, rekao je Pep Guardiola u najavi susreta, a znamo da on ima iskustva s osvajanjem najvećeg europskog natjecanja. “Za naš je klub osvajanje Lige prvaka nešto nevjerojatno, ali u perspektivi, koliko je klubova uzelo jednu LP? Jako puno.”

“S jednom osvojenom nismo napravili ništa posebno, ali svejedno smo nevjerojatno ponosni”, kaže Pep.

Guardiola priznaje da nikada nije opet pogledao finale protiv Intera, a smatra da su Nerazzurri kandidati za još jedan dolazak do kraja, što su i dokazali u derbiju s Milanom ovog vikenda.

“Nisam opet pogledao utakmicu. Imao sam i tada osjećaj da su jaki, i to su dokazali. Bila je to tijesna utakmica, ali pokazali su svoju snagu i opet su kandidat za finale”, kaže, a kapetan Kyle Walker složio se s trenerom da se osvajanje prve Lige prvaka treba odmah zaboraviti kako bi se krenulo po novu:

“Što smo odradili je sada prošlost, ovo je nova sezona. Trener nam je nacrtao dijagram gdje smo u podnožju planine, sada se opet moramo popeti. Napraviti to iznova je ono što odvaja velike momčadi od dobrih”, kazao je Walker.

Pročitali ste sve besplatne članke ovaj mjesec.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

Ovaj članak je dostupan samo pretplatnicima.

Za neograničeno čitanje Telesporta i podršku istraživačkim serijalima, odaberite jedan od paketa.

X

Podržite oslobođeni sportski teritorij.

Za pristup i neograničeno čitanje Telesporta odaberite jedan od paketa.