HEP logo generalni partner Telesporta

Peta pobjeda u nizu je tu: Rijeka je na Rujevici nakon preokreta pobijedila Varaždin

Rijeka - Varaždin 2-1

U osmom kolu HNL-a Rijeka je na Rujevici pobijedila Varaždin 2-1.

Posljednju utakmicu u kojoj nije pobijedila Rijeka je, dakle, odigrala prije više od mjeseca dana u Osijeku. U međuvremenu su se nanizale pobjede nad Kolosom, Københavnom, Slaven Belupom, Diljom i Varaždinom.

Ono što ‘ispada’ iz ovog niza je činjenica da je Rijeka danas primila gol, a u 16. minuti postigao ga je Jorge Obregón.

Kolumbijski napadač primio je loptu na desnom rubu kaznenog prostora, s loptom ušao u sredinu i zatim pogodio drugi kut za 1-0.

Rijeka je do poluvremena koje je završila sa šest udarca u okvir gola Varaždina uspjela okrenuti utakmicu .U 20. minuti, nakon ubačaja iz kuta, Marko Stolnik zabio je autogol na drugoj stativi u pokušaju da spriječi (vjerojatno) ionako siguran gol, a u 36. minuti Sandro Kulenović s pet metara u padu glavom zabija za 2-1. Bio je to Kulenoviću drugi gol u drugoj prvenstvenoj utakmici u nizu.

U drugom poluvremenu nismo vidjeli puno toga. Rijeka je bila bolja i opasnija, ali je možda najbolju priliku, iz koje je Varaždin mogao stići do izjednačenja, u 79. minuti promašio Ivan Posavec koji je u izglednoj situaciji s ruba kaznenog prostora pucao pokraj gola.

U svakom slučaju, 12. bod ove sezone je osvojen i sada se fokus prebacuje, naravno, na Real Sociedad kojeg Rijeka na otvaranju grupne faze Europa lige u četvrtak dočekuje na Rujevici…