HEP logo generalni partner Telesporta

Piše se o svađi Barçinih igrača s trenerom. I sam Setién priznaje da postoje, ali ih umanjuje

“Istina je da se ne slažemo oko nekih stvari, ali mislim da to nije vrijedno spomena.”

Postoji određena doza nervoze u Barceloninim redovima, a posebno je ona vidljiva nakon razočaravajućih rezultata momčadi poslije kojih se mogu iščitati uobičajene prozivke sudaca koji, tvrde u klubu, vuku u smjeru Real Madrida gurajući najveće rivale prema naslovu prvaka.

Da je nervoza prisutna potvrđuju scene koje kamere hvataju tijekom utakmice, ali procuri i iz svlačionice pokoja priča o sukobu. Rado ih s javnosti podijeli Marca, fanzine najvećeg Barceloninog rivala, koja tvrdi i da u klubu s Camp Noua postoje struje koje vuku kontra trenera Quiquea Setiéna i njegova pomoćnika Edera Sarabije.

Snimke s utakmice protiv Celte pokazale su Lionela Messija da ignorira Sarabijine upute za vrijeme odmora, a Argentinca navodno Sarabia, odnosno njegov način rada, živcira do te mjere da komunikacija između njih ne postoji. Krenulo je sa Sarabijinim kritikama igrača nakon El Clásica da bi to sad izgledalo ovako:

Luis Suárez je, pak, nakon ogleda rekao da je posao trenera da analizira zašto momčad gubi bodove na domaćim utakmicama…

Da postoje nesuglasice i ima neslaganja potvrđuje i sam Setién tijekom današnje virtualne konferencije za medije, no njima se ne zamara. Normalne su to, kaže, stvari i odbacuje nagađanja da postoji razdor između njega i pojedinih igrača.

“Istina je da često imate svađe s igračima kao što inače imate u svakodnevnom životu i to nije ništa novo. Ni ja nisam bio lagan igrač i razumijem to jako dobro. Ono što moramo učiniti je uvjeriti sve da moramo braniti istu ideju.”

“To su nasumični incidenti i ne pridajem im preveliku važnost. Kada ne pobijedite, svi pokušavaju dodatno uzburkati duhove, ali to je cirkus u kojem živimo. Više brinemo za atmosferu u momčadi, a opći odnosi u momčadi su dobri. Istina je da se ne slažemo oko nekih stvari, ali mislim da to nije vrijedno spomena”, kazao je.

U međuvremenu, šest kola prije kraja ligaškog dijela sezone, Real Madrid je u nizu pozitivnih rezultata i na +2 u odnosu na Barcelonu…