HEP logo generalni partner Telesporta

Po prvi put ikad igrači i igračice Manchester Uniteda u istom trenutku zauzimaju prvo mjesto

Ide im u objema konkurencijama

Razmišljanja je li Ole Gunnar Solskjær pravo rješenje na klupi Manchester Uniteda traju i danas kad je momčad koju vodi prva na ljestvici engleskog nogometnog prvenstva. Kaže Solskjær da se ne boji maštati i sanjati, da je isto radio nadajući se da će jednoga dana sjesti na klupu kluba s Old Trafforda, a da je sanjao i ovakav poredak na ljestvici. Morate imati vjere u vlastito znanje i mogućnosti, dodat će, otkrivajući valjda dio svog recepta za uspjeh.

Ako ne u potpunosti u igri, navijači Manchester Uniteda mogu danas uživati u rezultatima koje klub postiže pa tako i u činjenici da je njihova momčad sredinom siječnja, barem prije puta na Anfield u sljedećem kolu, lider ljestvice.

Da savršena slika bude potpunija pobrinule su se i nogometašice istog kluba.

Solskjærovi igrači odigrali su 17 utakmica i bez obzira na situaciju s manjkom utakmica nekih rivala iza svojih leđa u poziciji su u kojoj sami odlučuju o sebi. Kod djevojaka je situacija takva da drugoplasirane Chelseajeve nogometašice imaju bolju razliku pogodaka, ali uz utakmicu manje i tri boda manje od Unitedovih cura koje su na prvome mjestu poretka uz omjer od osam pobjeda i dva remija.

Klubu to daje za pravo pohvaliti se sljedećim podatkom — po prvi put ikad njegovi igrači i igračice u istome trenutku predvode poredak klubova engleskog prvenstva. Istina, nogometašima posljednjih godina baš i nije išlo najbolje, a nogometašice pod Unitedovom značkom igraju tek nešto više od dvije godine pa prilika za to i nije bilo puno. Kad je stigla bila je i ugrabljena.