Pogledajte trenutak u kojem je grunula atmosfera na stadionu Union Berlina nakon 15 minuta muka

Njihova premijera pokvarena je visokim porazom od Red Bull Leipziga

Sve se dogodilo baš onako kako je bilo najavljeno.

Petnaest minuta vladala je tišina na tribinama stadiona An der Alten Försterei, tišina na koju su se navijači domaćeg Union Berlina odlučili kako bi javno iskazali nezadovoljstvo načinom (postojanja i) poslovanja njihova rivala Red Bull Leipziga. Klub je to koji predstavlja sve ono što oni smatraju krivim u modernom nogometu i otud muk u prvoj ikad njihovoj utakmici u Bundesligi.

Molio je poljski vratar Uniona iz Berlina Rafał Gikiewicz klupske navijače da odbace tu ideju, poručivao im da im je baš na početku utakmice potrebna gromoglasna pomoć, no navijači su ostali ustrajni u svojoj ideji.

A onda je krenulo. Grunulo. Ovako:

I, pomalo ironično, 57 sekundi nakon toga pao je prvi pogodak. Potom i drugi, a onda, treći i četvrti za 4-0 pobjedu favoriziranog i jačeg tima.

Ipak, poruka je poslana. Kao što su u svijet poslane i fotografije sa stadiona na kojem je bilo mnogo više lica no što ih je ondje došlo. Ideja rođena u krugu Unionove obitelji bila je svim navijačima kluba za otvarajuću utakmicu protiv RB Leipziga dati mogućnost napraviti i donijeti baner s fotografijom preminulog rođaka, navijača koji nije dočekao uzlet kluba u Bundesligu.

Mnogi su se potrudili to i napraviti.